
I løpet av oktober vil salgsprosessen med 49 % av KinoSør-aksjene være i havn for Kristiansand kommune, som kan inkassere nesten dobbelt så mye som de håpet på.
I saksfremlegget fra rådmann Tor Sommerseth og økonomidirektør Terje Fjellvang, datert 1. oktober 2014, fremgår det nemlig at den fremforhandlende prisen er på 21 millioner kroner.
I saksfremstillingen til bystyret i september 2013 var det foretatt verdivurderinger basert på historiske regnskapsresultater i KinoSør. Verdien var beregnet til elleve millioner kroner for 49 % av aksjene. Men etter den tid husleieavtalen med Kristiansand Kino Eiendom AS endret og leieprisen er økt med en million kroner. Det betyr at verdien på KinoSør reduseres med om lag ti millioner kroner. Den reelle forskjellen mellom prisvurderingen i bystyresaken og budet fra Nordisk Film er dermed på om lag 20 mill. kr., heter det i redegjørelsen fra kommunen.
Den endelige avgjørelsen skal tas i bystyret 29. oktober, og her foreslår Sommerseth og Fjellvang at salget av aksjene godkjennes på bakgrunn av aksjesalgsavtalen med Nordisk Film Kino.
Det er ikke kommunen som er direkte selger av aksjene, og en eventuell salgssum må gå via et utbytte i Kristiansand Kino Holding AS som eier av KinoSør AS.
Det var 12. desember 2012 at utredningen av mulig salg av Kristiansand Kino Holding AS ble fremmet og vedtatt av samme bystyre. 11. september 2013 vedtok … med 29 mot 24 stemmer – å starte salgsprosessen. Og 1. april 2014 ble salget annonsert i kinobransjens fagblad, Kinomagasinet, fremgår det av dokumentet.
I saksfremlegget fremgår det at de fire selskapene Svensk Filmindustri Kino AS, Nordisk Film AS, Trondheim Kino AS og Ski Kinosenter AS meldte sin interesse.
Den 24. april 2014 mottok kommunen indikative bud fra SF og NF. De øvrige selskapene la ikke inn bud. Dagen etter, 25. april, presensenterte både Svensk Filmindustri Kino AS og Nordisk Film AS sine selskap og redegjorde for detaljene i budene, som er unntatt offentlighet.
Budet fra Nordisk Film lå imidlertid høyere enn budet fra Svensk Filmindustri som gjorde det klart at Nordisk Film ville være den foretrukne part å inngå avtale med, heter det videre i redegjørelsen. Det var pris og kommunens innflytelse på videre drift, som ble vurdert til å være nøkkelfaktorene fra selgerens side.
Den fremforhandlede kjøpesummen for 49 % av aksjene er 21 millioner kroner som impliserer en verdsettelse av egenkapitalen i selskapet på 100 % basis på NOK 42 857 143,-
Budet fra Nordisk Film er basert på forventinger om fremtidige resultater og dermed ikke direkte sammenlignbar med de forutsetninger som lå til grunn for verdivurderingen som ble gjennomført i 2013. Det er gjennomført strukturelle grep i kinoen som har slått ut i bedre resultater de siste par år, samt har økt forventningen om fremtidig inntjening også. I tillegg vil avtalen med Nordisk Film gi gode muligheter for å ta ut stordriftsfordeler som vil gi grunnlag for ytterligere forbedringer i resultatene på sikt, noe som vil komme begge parter til gode. Forhandlingsutvalget mener derfor at prisen en god, og spesielt når det tas i betraktning at dette er en minoritetspost.

Facebook
RSS