
Sju måneder etter kinopremieren vises fortsatt den kritikerroste og prisberømte dokumentaren Brødre fortsatt hos enkelte kinoer.
Besøkstallene er nå rundet over 11.000 personer. Det er produsent Tore Buvarp i Fenris Film (som også er ektemann til regissøren, Aslaug Holm, og en av rollefigurene i filmen) veldig fornøyd med.
– Det er bra tatt i betraktning at det er en dokumentarfilm og vi har håp om at den kan nå høyere. Vi har ikke jobbet konkret mot skolevisninger ennå, der er det et stort potensial, sier Buvarp i en samtale med KINOMAGASINET.
Samtidig kommer nyheten om at Brødre er valgt ut til det internasjonale hovedprogrammet i årets CPH:DOX. Den foregår i København i Danmark 5. til 15.11.2015 og beskrives som en av Europas viktigste og mest prestisjetunge dokumentarfilmfestivaler. Festivalen viser ca. 200 filmer fra hele verden. Det var 85.000 besøkende der i 2014. Hovedprogrammet DOX:AWARDS består av 16 filmer, hvorav kun tre fra Norden. Det er andre gang en norsk film er kommet gjennom nåløyet til hovedkonkurransen i CPH:DOX` historie.
Fenris Film var også med på festivalen i fjor, da med dokumentaren Nitrate Flames.
– Det er helt fantastisk for oss å ha vår internasjonale premiere på CPH:DOX. Det er en festival som setter kvalitetsfilm høyt, som har en spennende miks av faglig tyngde, et stort filminteressert publikum og bransjefolk fra hele verden. Festivalen er dessuten svært moderne i sin tilnærming til dokumentarbegrepet, der grensene mellom dokumentarfilm og fiksjon ikke er veldig skarpe, sier Aslaug Holm.
Brødre har nå vært på ca. ti filmfestivaler.
Brødre vant i 2015 Amandaprisen for beste regi, som den første dokumentarfilm gjennom tidene i Norge.
Den har gått fast hos Nordisk Film Kino i Oslo siden premieren 20.03.2015.
I den senere tid er en vist og/eller blir vist hos kinoer i Stord, Ullensaker, Sandnes, med flere.
– Vi gikk ikke så bredt ut med filmen. Det er fortsatt noen som viser den utenfor Oslo og flere kinoer som vurderer å sette den opp på nytt, sier produsent Tore Buvarp.
– Vi har lagt merke til at din kone reiser mye rundt og presentere filmen?
(Dette har KM også laget en egen reportasje om. Les den her.)
– Hun reiser fortsatt rundt og snakker om filmen. Det er viktig for mange norske filmer. Særlig for en film som denne som har mange innganger: foreldrerollen, oppvekst, det å bli eldre, det lokale, det nære. Det er en bra ting å møte publikum.
– Hjelper det på besøket?
– Det gjør det. Det drar interessen opp! For publikum er det ofte et ekstra pluss å møte regissøren og kunne snakke med vedkommende.
Da KM intervjuet Aslaug Holm om dette uttalte hun:
– Det betyr veldig mye for meg. Jeg syns det er utrolig flott å møte publikum, for da får jeg en direkte tilbakemelding både på filmen, og det å være menneske. Det blir et veldig personlig møte. Når man lager film så jobber man jo alene i lange perioder, sånn jobber jeg i hvert fall, og det har jo vært i veldig lange perioder i denne produksjonen. Derfor er det veldig viktig å komme seg ut, og få en form for tilbakemelding etterpå – det gir meg veldig mye. Jeg blir inspirert av å møte mennesker på denne måten.
Til slutt lurer vi på om produsenten ikke har tenkt å også la andre visningsvinduer få muligheten til å tilby Brødre?
– Vi synes en slik film skal vises så lenge som mulig på kino. Det fordi den er en veldig filmisk kinofilm som oppleves best i kinosalen, slik vi ser det. Så kommer den etterhvert digitalt og sannsynligvis som DVD. Det kommer når vi føler at kinovinduet er tømt, svarer Tore Buvarp overfor kinobransjens fagblad.

Facebook
RSS