Archie til filmen

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom

Tegneseriehelten Archie – den evigunge tenåringen som går på Riverdale High School – skal bli spillefilm fra Warner.

I tegneseriens 72-årige historie har det vært laget radiosendinger, en TV-film, en TV-serie og tegnefilmer – men aldri en spillefilm, før nå.

Og ting tyder på at det blir en høyprofilert produksjon, da Warner Bros. Pictures. står bak prosjektet i samarbeid med rettighetshaverne Archie Comics, melder Reuters.

Det er utgiveren Archie Comics som forteller nyheten på sin nettside. Den får angivelig 40 millioner (!) sidebesøk per måned.

Den rødhårige 17-åringen Archie Andrews er velkjent i amerikansk popkultur, samt hans kompliserte kjærlighetsliv til brunetten Veronica Lodge og blonde Betty Cooper.

– Vi er henrykte over å jobbe med Warner Bros. på dette prosjektet og har fullstendig tro på deres evner til å bringe Archie til det store lerrettet på en måte som fansen vil elske, sier Jon Goldwater i Archie Comics, i en uttalelse.

Filmen vil bli regissert av Jason Moore (Pitch Perfect). Manuset skrives av Roberto Aguirre-Sacasa.

Archie ble skapt av redaktør John L. Goldwater, skrevet av Vic Bloom og tegnet av Bob Montana. Første utgivelse skjedde i Pep Comics #22, 22. desember 1941. Archie Comics som egen utgivelse/hefte startet året etter, i 1942. I 2011 ble en utgave av dette bladet solgt for hele 167.000 amerikanske dollar. Det er ny rekord for et tegneseriehefte som ikke er en superheltutgivelse, i USA.

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom