Trailer: Transformers One (2024)

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom

I anledning Transformers-universets 40 års-jubileum får vi en ny animert film, som vil utforske bakgrunnshistorien til Optimus Prime og Megatron. Filmen heter Transformers One og kommer i høsten 2024.

Filmen vil foregå på transformernes hjemplanet Cybertron, hvor de også blir kalt for cybertronianer. I hovedrollene har vi stjerner som Chris Hemsworth som stemmen til Orion Pax som senere i filmen vil bli den kjente helten Optimus Prime, Brian Tyree Henry som stemmen til D-16 som senere i filmen vil bli den kjente skurken Megatron, Keegan-Michael Key som stemmen til Bumblebee og Scarlett Johansson som stemmen til Elita-1.

Filmen vil utforske deres vennskap og se hvordan de går fra vanlige arbeidere i Cybertrons gruver til faktiske soldater som kan transformeres. Samtidig vil den også involvere hovedrollenes første møte med de onde decepticonene.

Hovedrollene i Transformers One er fra venstre D-16 alias Megatron, Bumblebee, Elita-1 og Orion Pax alias Optimus Prime. Filmen handler om hvordan disse går fra å være vanlige cybertronianere til å være transformers.

Deres tranformasjoner gjøres ved hjelp av en liten maskin kalt T-cog. T-cog er kort for Transformation cog eller på norsk Transformasjonstannhjul. Dette er vanligvis noe transformerne er født med, men ifølge traileren kan det virke som om filmskaperne har tatt seg litt friheter med dette. Slik jeg forstår det virker det som de må gjøre seg verdig av den. Det gir forsåvidt mening siden den gir brukeren muligheten til å slåss ganske kraftig i kampsituasjoner. Alt fra knivhender til armpistoler og selvfølgelig bil/fly-transformasjoner. Ikke alltid lurt at alle løper fritt rundt med sånt kanskje?

Filmen vil også ha mye humor som utifra traileren virker litt blandet i kvalitet. Noen av transformeringsvitsene er faktisk veldig morsomme, men det er også en del som faller noe flat. Dette har nok med at filmen er muligens laget for med et yngre publikum enn en 27 år gammel mann som meg. Håper de har spart flere av kvalitetsvitsene til den faktiske filmen.

Et av hovedpartiene i handlingen til Transformers One er vennskapet mellom Orion Pax og D-16 som senere utvikler seg til et rivaleri mellom forskjellige ideologier.

Stemmeskuespillerutvalget her er ganske godt. Jeg liker også spesielt godt at Optimus heller spilles av Hemsworth enn Peter Cullen. Jo, Cullen er jo best, men siden dette er en opprinnelseshistorie er det jo lurt å gi Optimus, en “yngre” og mindre streng stemme siden han ikke enda har blitt den versjonen som Cullen er i filmene og seriene. Dette fungerte også veldig bra i Netflix-serien Transformers: War For Cybertron som var delt inn i tre kapitler, De ble kalt Siege, Earthrise og Kingdom. Netflix har også første sesong av den nyeste serien Transformers: Earthspark på både norsk og engelsk.

Vi vil også høre kjente stemmer som Jon Hamm som stemmen til Sentinel Prime og Laurence Fishburne som stemmen til Alpha Trion. Sentinel Prime er ofte en læremester for sånne som Orion alias Optimus. Han er en av de siste Transformers-lederne, også kalt en Prime, og er en etterkommer av den første cybertronianen Primus. Denne karakteren var også med i Michael Bays tredje Transformers-film Dark of the Moon. Her ble han spilt av selveste Spock fra Star Trek alias Leonard Nimoy.

Iløpet av handlingen møter heltnene den vise Alpha Trion. Han er en gammel vokter som fått rollen om å gi cybertronere deres transformasjonstannhjul. Med sin alder husker han også mye Cybertrons fortid, noe som kunne blitt en kul sekevens å se i filmen så lenge det ikke er der for mye så klart.

Fishburnes Alpha Trion er en mer mytisk rolle som vi har hittil hørt mer om enn sett noe til i det meste av Transformers-universet. Ifølge Transformers-wikien er han en vokter av Cybertrons gamle relikvier. Senere grunnla han The Knights of Cybertron og ga dem i oppgave å vokte AllSpark fra gale hender som Decepticonene. AllSparken for de som ikke er kjent med den er i basis en gudekube av metall som skapte liv på Cybertron. Den har i senere tid gått mellom hendene til Decepticonene og Autobotene.

Den skumle edderkopp-decepticonen, Airachnid returener i Transformers One. Hun var en av de kuleste og skumleste skurkene i Transformers Prime så ekstremt gøy å se henne være med her. Bare litt teit at dette er foreløpig det beste bilde vi har av henne i filmen.

I traileren kan vi også se heltene kjempe mot en edderkopp-decepticon. Skulle jeg gjettet er dette den skumle Airachnid, kjent for å torturere flere av sine ofre. Denne karakteren ble tidligere godt illustrert i serien Transformers Prime, hvor Gina Torres var stemmen. Torres gjorde en meget bra jobb gjennom sin prestasjon. Her klarte hun å få karakteren til å være både fascinerende, kul, men også veldig skummel.

Dette er slik Airachnid ser ut i Transformers Prime. I den serien var Gina Torres stemmeskuespiller for rollen og jeg håper hun kommer tilbake for filmversjonen.

I tillegg til Airachnid ser vi også decepticoner som Soundwave, Shockwave og tidligere nevnte Starscream. De tre har tidligere vært decepticoner under Megatron. Starscream er ofte den maktsyke nestkommanderende som gjerne har lyst til å ta over Megatrons makt. Soundwave er en dedikert kriger som gjør det han får beskjed om, i tillegg til at han noen ganger har en drone i kroppen sin. Shockwave er en ganske rett fram og brutal lilla deception med en svær mitraljøse-arm.

Apropos Starscream, ifølge MovieDB og fanteorier blir han spilt av Steve Buscemi som er ganske passende. Flere av hans roller i andre prosjekter får meg veldig til å tenke på den typen person som Starscream er. Buscemi har også vært med i Michael Bays femte Transformers-film The Last Knight. Der var han stemmen til den humoristiske Daytrader som plukket opp mye rart skrap på jorda. Blant det skrapet fant han også, merkelig nok, hodet til … Starscream. Tilfeldig? Nei, jeg tror ikke det.

I filmen vil vi også se klassiske decepticoner som fra venstre Soundwave, Starscream og Shockwave. Det blir gøy å se de igjen siden de er fortsatt noen av de kuleste Transformers-skurkene.

Megatron var også i flere versjoner av Transformers-historien etablerte decepticonene. Det ser ikke ut som det er tilfelle her, men det har sikkert lagt inn noe til narrativet og hvordan både han og Orion utvikler seg i løpet av filmen.

Selv håper jeg også vi ser karakterer som den tøffe autoboten Wheeljack, den svære autoboten Bulkhead, sanitærtransformeren Ratchet, kommandøren Ultra Magnus og decepticonene Dreadwing, Knock Out, Breakdown og gjerne noen hint til Unicron som en skruk for en fremtidig film.

Filmen blir regissert av Josh Cooley som tidligere har regissert Toy Story 4 og kortfilmen Riley’s First Date?. Dette gir meg noe skepsis, for Toy Story 4 og den kortfilmen er av grei kvalitet, men ikke noe som indikerer at han passer til en Transformers-film. Håper jeg tar feil i denne skepsisen.

D-16 alias Megatron finner en død decepticon som bygger opp hans tvil og konfliktende meninger mot autobotene.

Blant manusforfatterne har jeg litt mer tro. Teamet består av Andrew Barrer, Gabriel Ferrari og Bobby Rubio. Barrer og Ferrari har skrevet manus for filmer som No Exit og Ant-Man and the Wasp, mens Rubio har skrevet manus for kortfilmen Riley’s First Date? og kortfilmseriene SparkShorts og Mater’s Tall Tales. I tillegg er Michael Bay fortsatt produsent for serien sammen med Aaron Dem, Tom DeSanto, Lorenzo di Bonaventura, Steven Spielberg og mange flere.

Er det mer du lurer på om filmen eller dens trailer kan jeg anbefale videoen til Comodin Cam. Han gir et godt innblikk på mer av det jeg har nevnt her, samtidig som det er mer utdypet:

Transformers One kommer på kino, i USA i hvert fall, den 13. september. Har hørt at Storbritannia får filmen den 11. oktober. Nesten en måned er litt vel lenge med tanke på spoilers, så jeg håper vi ikke havner der.

Mens vi venter vil det skje et stort Transformers-event. Den 15. mai vil det være et 40 års jubileumsevent på flere av Odeons kinoer i Norge. Her vil de vise flere episoder av den første serien som kom ut i 1984.

I tillegg vil jeg også anbefale serier som Transformers Prime som gjorde meg til en kjempestor fan av universet i nyere tid. Det er en fantastisk serie med kule karakterer og en episk historie over tre sesonger. Transformers Prime ligger på Viaplay med både norsk og engelsk tale.

Flere av de animerte seriene finnes også på den offisielle Transformers-YouTube-kanalen med flere andre serier som Robots in Disguise (2014–2020) og Beast Wars (1996–1999), men ingen av de er fulltallige dessverre.

Meld deg på KINOMAGASINETs nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev med jevne mellomrom