• Nyheter
  • ANMELDELSER
  • LES MAGASINET DIGITALT
  • Om oss
  • Kontakt
  • LEDIG STILLING
  • ANNONSØRINNHOLD
KM
  • Nyheter
  • ANMELDELSER
    • Anmeldelse: The Black Phone
    • Anmeldelse: Jurassic World: Dominion
    • Anmeldelse: Filmtyven
    • Anmeldelse: Men
    • Anmeldelse: Eiffel
  • LES MAGASINET DIGITALT
    • Beskyttet: KINOMAGASINET 1•2022
    • SPESIALBILAG: Lange flate ballær III
    • Et abonnement gir deg gratis digitalversjon og bladet tilsendt i Posten
    • Beskyttet: KINOMAGASINET 6•2021
    • Beskyttet: KINOMAGASINET 5•2021
  • Om oss
  • Kontakt
  • LEDIG STILLING
  • ANNONSØRINNHOLD
    • Ja, vi elsker Høgskulen i Volda!
    • SPESIALBILAG: Lange flate ballær III
    • Hvordan komme i gang igjen med arrangementer
    • Denne Marvel-serien skal bli Disney+ sin nye supersuksess
    • Siste sjanse til å få Disney+ med spesialrabatt
  • Facebook

  • RSS

ANMELDELSE

Anmeldelse: Annie

Annie får terningkast tre av KINOMAGASINETs anmelder.

: Annie

3
Karakter:
review-image

Konklusjon

Eksterne lenker

Anmeldelse: Annie
admin
26. mars 2015

FILMFAKTA

Regi: Will Gluck
Skuespillere: Cameron Diaz, Jamie Foxx, Quvenzhane Wallis, Rose Byrne, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Bobby Cannavale, David Zayas, Daniel Flaherty, Nicolette Pierini, Zoe Margaret Colletti, Alyssa Ruland, Brady Bryson, Peter Wan Wagner, Beth Rowe
Sjanger: Drama/ Familiefilm /Musikal /Barnefilm
Kinopremiere: 27.03.2015
Manus: Aline Brosh McKenna, Will Gluck, Harold Gray, Thomas Meehan, Emma Thompson
Nasjonalitet: USA
Språk: Engelsk
Produksjonsår: 2014
Lengde: 1 t og 58 min
Produksjonsselskap: Sony Pictures Entertainment, Columbia Pictures, Village Roadshow Pictures, Overbrook Entertainment, Marcy Media Films, Olive Bridge Entertainment
Distribusjon: United International Pictures
Aldersgrense: Alle
Egnethet: Familie
Begrunnelse: Filmen inneholder ingen scener som antas å ha skadelig virkning på de yngste.

HANDLING

Den populære musikalen Annie er tilbake i en ny, frisk drakt.

Annie er ti år gammel og bor i et fosterhjem i Harlem, og drømmer om at foreldrene en dag vil komme tilbake for å hente henne. Den ondskapsfulle og bitre bestyrerinnen, Colleen Hannigan (Cameron Diaz), gjør livet surt for Annie og de andre fosterhjemsbarna.

På den andre siden av byen jobber milliardæren Will Stacks (Jamie Foxx) hardt med sin borgermesterkampanje. For å vinne velgernes gunst og fremstå som en familiemann, lar han Annie flytte inn i den luksuriøse leiligheten sin i en periode. Men etter hvert blir han sjarmert av lille jentas ustanselige pågangsmot og optimisme.

Annie er så søt at man nesten får diabetes, men den henter seg så vidt inn med nok en flott skuespillerprestasjon fra Quvenzhané Wallis i hovedrollen og fengende musikk!

Jeg gikk inn i kinoen ganske så skeptisk ettersom jeg ikke er den største tilhengeren av musikaler, men til min store overraskelse begynte foten min å følge takten til en ny tøff versjon av «It’s a hard knock life» i anslaget til filmen. Jeg tenkte at det er ikke mulig, men jo! Jeg satt faktisk og digget musikk fra en musikal.

I denne nyeste filmversjonen av Annie møter vi den foreldreløse jenta i 2014. Selv om vi er over 80 år frem i tid enn hva handlingen i den opprinnelige musikalen fra 1977 foregår i, ser vi fortsatt klasseskiller i byen New York. Det hele er satt i en moderne setting. Mye av originalsangene er med, men det er noen nykommere også, som for eksempel The City Is Yours og Opportunity, begge skrevet av artisten Sia.

Milliardæren Oliver Warbucks som vi kjenner fra musikalen og de to tidligere filmatiseringene (1982 og 1999) er byttet ut med en mer moderne mobilselskapgründer, Will Stack, som portretteres godt av Jamie Foxx (Django Unchained, 2012).

Annie blir i denne versjonen spilt av fantastiske Quvenzhané Wallis kjent fra blant annet Beast of the Southern Wild (2012) og 12 Years a Slave (2013). Selv om handlingen er relativ lik de andre versjonene, greier ikke Annie anno 2014 å vise skillet mellom snill og slem, fattig og rik, tydelig nok. Dette blir en svakhet som går igjen gjennom hele filmen og gjør handlingen mindre troverdig.

New York, byen hvor alt kan skje, er fremstilt på en alt for plettfri måte. Det er flotte bilder fra helikopterkjøring, kranbilder og flotte panoreringer mens Annie løper syngende gjennom den tilsynelatende harmløse byen. Denne harmløse fremstillingen gjør det vanskelig for publikum å tro på historien, New York ser ut som et sted hvor barna kan gå trygt alene hvor det er en velmenende venn på hvert hjørne.

Tempoet i Annie er høyt, og karakterene hviler aldri. Lerretet fylles med sang og dans gjennom nesten hele filmen. Musikalens mest kjente konvensjon hvor karakterene bryter ut i sang uten noen som helst grunn er sterkt tilstede, samtidig er det en litt festlig selvrefleksivitet der. Karakterene er bevisst på denne konvensjonen, og erkjenner det som litt ulogisk og teit. Hannigan (Cameron Diaz) sier det rett ut med stor mistro: «Is he singing to me? Is this really happening?» da assistenten til Stack, Guy, (Bobby Cannavale) begynner å synge den kjente «Easy Street» til henne på en lokal bar mens de legger onde planer om Annie.

Annie har et imponerende produsentteam med blant annet Will Smith og Jay Z. I tillegg har den australske gullstrupen Sia vært med og jobbet med musikken. Med dette teamet bak filmen er det ikke rart at musikken er fengende og får deg til å bli revet med.

Selv med et fantastisk produsentteam greier ikke regissør Will Gluck, kjent for blant annet Friends with Benefits (2011) og Fired Up (2009), å treffe helt. Det virker som om han har neglisjert enkelte scener, som for eksempel de med Cameron Diaz (The Other Woman, 2014, Alle elsker Mary, 1998) i rollen som onde Hannigan. Under disse scenene ble jeg rett og slett flau på Diaz’ sine vegne – det gjorde fysisk vondt å se på. Hun gir inntrykk av at hun virkelig ikke vet hva hun driver med og kler ikke rollen som slem. Dette burde vært instruert bedre slik at karakteren Hannigan ble mer troverdig. Dette kan vitne om at Gluck har valgt å ikke bruke så mye tid på disse scenene, noe som er synd. Hannigan i 1982-versjonen, spilt av Carol Burnett, var glimrende som komisk slem, full og vampete, men samtidig ensom og misforstått. Dette kunne ha vært jobbet mer med i 2014-versjonen.

I tillegg til at New York blir fremstilt som rene barneparken, er det noen logiske brister i det rosa universet til Annie. Det er vanskelig å tro på at protagonisten ikke kan lese, med tanke på hennes imponerende foredrag (selv om hun fremfører oppgaven uten å lese fra et ark) i filmens anslag. Dette er lettere å godta i musikalen hvor handlingen foregår på 1930-tallet, men ikke i 2014. Noen av jentene hos Hannigan går i merkesko (Toms), noe som også virker litt besynderlig ettersom de skal være fattige. Dette kan vitne om at det har vært for mye fokus på musikken i filmen og ikke nok arbeid med troverdigheten i historien.

Ellers syns jeg at både Jamie Foxx, og Rose Byrne som assistenten Grace gjør gode, troverdige figurer. Hvor de viser at ingen er perfekte, selv ikke de som kanskje virker mest suksessfulle. Den russiske sosialarbeideren Mrs. Kovacevic (Stephanie Kurtzuba) er hysterisk morsom. Hun utfyller rollen som drittlei offentlig ansatt og kleptoman som lett lar seg bestikke på en ypperlig måte. Hun er en flott kontrast i et ellers pastellfarget univers.

Handlingen i Annie har fra musikalens første Broadway-premiere i april 1977, hatt god moral og viktig budskap med lykkelig slutt – det er slik historien er. 2014-versjon svikter ved at den ikke har tydelig nok skiller på de snille og de slemme, fattig og rik, det hele blir for lyserosa og klissete.

Filmen redder seg med fengende musikk og strålende skuespill fra unge Wallis. Selv om Wallis ikke har rødt hår og fregner spiller hun Annie akkurat slik hun skal være. En sterk sjel som ikke begynner å deppe av urettferdig motgang, men som heller tar skjebnen i sine egne hender og ser fremover til morgendagen og dens mange muligheter.

Annie anno 2014 er og skal være for de små, så det er begrenset hvor realistisk og dyster den kan være. Med dette sagt hadde det vært interessant å se en dystopisk, realistisk og mørkere versjon av den kjente historien. Men hvem vet hva fremtiden bringer… «Tomorrow, tomorrow I love ya, tomorrow!»

Relaterte sakerKino
Kommentarer:
Klikk for å legge til en kommentar
ANMELDELSE
26. mars 2015
admin kinomagasinet

Relaterte sakerKino

Siste saker fra ANMELDELSE

Anmeldelse: The Black Phone

Jon Smeland Olsen22. juni 2022
Les mer

Anmeldelse: Jurassic World: Dominion

Jon Smeland Olsen8. juni 2022
Les mer

Anmeldelse: Filmtyven

Anne Helen Houg5. juni 2022
Les mer

Anmeldelse: Men

Jon Smeland Olsen31. mai 2022
Les mer

Anmeldelse: Eiffel

Anne Helen Houg30. mai 2022
Les mer

Anmeldelse: Top Gun: Maverick (IMAX)

Arne Bakkevold26. mai 2022
Les mer
KM

KINOMAGASINET.no er et produkt fra JB Forlag, Halfdan Kjerulfsvei 6A, 1410 KOLBOTN.

Redaktør: John Berge • Tlf. 975 99 007

I redaksjonen: Anne Helen Houg, Bjørn Harald L. Sønsthagen, Endre Snildal, Iver Neset, Joachim Eikeri, Katrine Wang Svendsen, Lars Johnsrud, Marcus Patai, Matias Kjølstad, Magnus Meling, Preben Lillebø Rongve og Torunn Sola.

http://loans-cash.net

Design: Per Mork • Tlf. 411 43 640

Alt innhold er copyrightbeskyttet og kan ikke gjengis uten tillatelse.

Siste nyheter

  • Kevin Costner skal gi oss filmer vi aldri har sett maken til
    FILMPRODUKSJON27. juni 2022
  • 70 år med sang i regnet
    FILMHISTORIKK24. juni 2022
  • Tingen fra en annen verden runder 40 år
    FILMJUBILEUM23. juni 2022
  • Anmeldelse: The Black Phone
    ANMELDELSE22. juni 2022

Aktuelle tema på Kinomagasinet

Forsiden Kino Anmeldelse Video Teknologi VOD DVD Blu-ray trailer drama film action Kinobransjen Disney Magasinet Digitalt abonnement Marvel Fremhevet skrekk Netflix spenning Star Wars thriller superhelt komedie Festival eventyr krim grøsser spillefilm

© 2013-2022 JB Forlag. KINOMAGASINET.no startet 26. april 2013. Det trykte magasinet startet opp i august 2012, under navnet HIGH-DEF og skiftet navn til KINOMAGASINET i januar 2014.

Scroll for more
Tap

Sidebanner 1

  • Populært

  • Siste

  • Kommentarer

  • Anmeldelse: The Black Phone
    ANMELDELSE22. juni 2022
  • Anmeldelse: Jurassic World: Dominion
    ANMELDELSE8. juni 2022
  • Kinoalliansen har startet kinoteknisk selskap
    KINOBRANSJEN3. juni 2022
  • Nå skal kinofilmdistributørene selv sette aldersgrensene
    KINOBRANSJEN10. juni 2022
  • Kevin Costner skal gi oss filmer vi aldri har sett maken til
    FILMPRODUKSJON27. juni 2022
  • 70 år med sang i regnet
    FILMHISTORIKK24. juni 2022
  • Tingen fra en annen verden runder 40 år
    FILMJUBILEUM23. juni 2022
  • Anmeldelse: The Black Phone
    ANMELDELSE22. juni 2022
  • How to Pay For College Essays Online – Fusion Personnel says:

    […] do to deter fraud? Schools need to change their…

  • Pay For a Paper and Improve Your Grades - בית ספר זרקור says:

    […] fatigue. The lack of water can result in anxiety,…

  • How to Pay For College Essays Online - Corbet Naturecraft says:

    […] cost of college https://kinomagasinet.no/who-can-write-my-essay-for-me/ essays is very similar to…

  • 50 Best Racing Movies Of All Time Ranked - Looper - YTS FREE - The official YTS YIFY Movies Torrents magnet website. says:

    […] may have taken until 2014 for Norway to produce…

Sidebanner 2

Sidebanner 3

Sidebanner 4

Sidebanner 5

Sidebanner 6

Sidebanner 8

Sidebanner 10

Sidebanner 11

Sidebanner 12

Sidebanner 13

Sidebanner 14

Sidebanner 15

Anmeldelse: Home
Anmeldelse: Dirk Ohm – Illusjonisten som forsvant