Siste

Tom Hanks i intenst flydrama


Clint Eastwoods nyeste biografiske dramafilm omhandler den amerikanske piloten Chelsey «Sully» Sullenberger.Det var 15. januar 2009 at «Sully» landet passasjerflyet Airbus A320-214 i Hudson River og reddet livet til alle de 155 passasjerene ombord. Hendelsen ble kjent som «The Miracle on Hudson», men Sully møtte på flere problemer etter den spektakulære landingen. Piloten ble stemplet som en helt av media etter hendelsen, men en etterforskning satte hans karriere og personlige omdømme i fare.
Filmens manus er skrevet av Todd Kormarnicki, basert på autobiografien Highest Duty: My Search for What Really Matters, skrevet av Chelsey Sullenberger og Jeffrey Zaslow. Den legendariske filmskaperen og skuespilleren Clint Eastwood står bak filmens regi. Sully er langt fra hans første film basert på ekte hendelser og personer. Eastwood har nemlig regissert hele 35 filmer, der den lange listen inkluderer biografiske filmer som J. Edgar, Changeling og American Sniper. Sully er dermed hans fjerde biografiske film på rad. Med seg på laget denne gangen har han flere store filmstjerner. Tom Hanks spiller hovedrollen som piloten Chelsey Sullernberger, og i tillegg har også Anna Gunn, Laura Linney, Aaron Eckhart og Jeff Kober roller i filmen.
Aaron Eckhart, som spiller rollen som Sullenbergers andrepilot, Jeff Skiles, uttalte til People Magazine at Tom Hanks omfavnet rollen som Chelsey Sullenberger. «Han klarte virkelige å legemliggjøre ham, og det var tydelig at han hadde tilbrakt mye tid med Sully. Og det stemte også fysisk, med håret og barten. Han overtok holdningen og stemmen til Sully, og alt det som virkelig var kaptein Sullenberger. Det var virkelig imponerende».
Det ble lagt mye innsats i å gjøre filmsettet så realistisk som mulig. Et Airbus A320-fly ble tatt fra hverandre og transportert til et basseng på settet. Deler av filmen ble også spilt inn på stedet der hendelsen fant sted i virkeligheten, der det ble brukt båter som var med på redningsaksjonen i 2009. For å forberede seg til filmen måtte Eckhart og Hanks øve i en Airbus A320-simulator. Dette gjorde de for å fange følelsene og presset som pilotene og passasjerene følte på den sjebnesvangre flyturen.
Chelsey Sullenberger besøkte ofte filmsettet under innspillingen. Ifølge en pressemelding fra Warner Bros var han fornøyd med Eastwoods adaptasjon av hans unike historie.
«Historien som blir fortalt kommer fra mine opplevelser, og den reflekterer de mange utfordringene jeg har møtt og suksessfullt overvunnet både under og etter flyturen. Jeg var involvert i utviklingen av filmen, og er begeistret over at historien blir brakt til lerretet av en så talentfull filmskaper som Clint Eastwood, med Tom Hanks i hovedrollen,» uttalte Sully.
I traileren kan man høre Tom Hanks si «over 40 år i luften, men på slutten kommer jeg til å bli dømt ut fra 208 sekunder».
Det er ingen tvil om at Sully virker å være en spennende og interessant film, som fokuserer mye på etterdønningene av den spektakulære landingen, som kunne gått så forferdelig galt. En god del spillerom får også beskrivelsene av hvordan hendelsen påvirket de involverte, og da spesielt Sully selv. Dette er også første gangen Tom Hanks og Clint Eastwood jobber sammen i en film, og basert på deres tidligere arbeid har vi mye å glede oss til! Saken er hentet fra KINOMAGASINET 5•2016 SOM DU KAN LESE DIGITALT HER: KINOMAGASINET kommer snart med en anmeldelse av filmen Sully.

Les mer om:

Filmomtale