Siste

«Sulis 1907» på kinotoppen

Har beste norske åpningshelg så langt i 2023 for det distributøren beskriver som «et voksent publikum»


Sett av over 50.000 etter premieren 6. oktober legger Sulis 1907 seg godt til rette på kinotoppen, foran barnefilmene Paw Control: Superfilmen og Lars er LOL, heter det i en pressemelding.

– Det er en glemt del av norsk arbeiderhistorie som nå ser dagens lys via registolen til Nils Gaup, sier produsent Tom Vidar Karlsen, i en uttalelse.

– Vi er stolte og glade over at folk ser ut til å ha fått med seg at dette dramaet er en stor og viktig film som underholder og er skapt for det virkelig store lerretet. Filmen har fått svært hyggelig mottagelse fra publikum og anmeldere. Men det som varmer mest er skoleungdom som har gitt enormt bra respons på filmen, sier Karlsen videre.

Jevnt over virker anmelderne midt på treet. Kun herværende nettsted gir fem, samt Cinema og iTromsø og Altaposten. Lokalavisen Saltenposten gir terningkast seks.

VG ga filmen terningkast fire (vel typisk «norsk storfilm»). NRK ga samme terningkast: «Helstøpt og handlingsmettet historieleksjon».

Bergens Tidende skriver at det er «vanskelig å la seg engasjere av filmen» og Adresseavisen mener filmen er «skuffende ujevn». 

Også Aftenposten er lunken: «Fascinerende og lærerik, men ikke interessert nok i karakterene til å engasjere seeren.»

 

Debatt