Siste

Nye Tolkien-filmer i sikte

Warner Bros. melder at de vil lage flere filmer basert på Tolkiens bøker og som forlengelser av de tidligere Ringenes herre– og Hobbiten-filmtrilogiene.


I 2001 hadde Peter Jacksons epos The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring premiere. Det ble en filmtrilogi etterfulgt av en annen trilogi basert på Hobbiten. Til sammen har de spilt inn nesten seks milliarder norske kroner på kino over hele verden. 

Nå har Warner Bros. Pictures Group meddelt at «tross omfanget og detaljene som er kjærlig pakket inn i de to trilogiene, forblir det enorme, komplekse og blendende universet skapt av J.R.R. Tolkien stort sett uutforsket på film. Muligheten til å invitere fansen dypere inn i den filmiske verdenen Midgard er en ære, og vi er glade for å samarbeide med Middle-earth Enterprises og Embracer på dette eventyret.»

Når det gjelder hvorvidt Peter Jackson, Fran Walsh og Philippa Boyens – trioen bak manusene til de seks forhenværende filmene vil være involvert – er heller ikke det offisiellt klart. Men de har kommentert saken. «Warner Brothers og Embracer har holdt oss oppdatert hvert steg på veien. Vi ser frem til å snakke med dem videre for å høre deres visjon for franchisen fremover.»

Warner-prosjektet har ingenting med Prime Video-serien The Lord of the Rings: The Rings of Power å gjøre eller den kommende tegnefilmen, The Lord Of The Rings: The War Of The Rohirrim, som skal lanseres 12.04.2024. 

Les mer om:

Filmproduksjon