Siste

Ja, vi elsker Høgskulen i Volda!


Hvem vet bedre enn studentene selv hva som er bra ved å studere ved Høgskulen i Volda?

20. april 2022 er søknadsfristen i Samordna opptak.

I Volda har studentene på medieproduksjonslinjen fått frie tøyler til å lage korte «reklamefilmer» som skal vise nye studiekamerater hva de kan vente seg på Høgskulen. Det har resultert i alt fra barn som stikker av fra barnehagen til fallskjermhopping. Mest av alt stråler filmene av følelsene av hvor kjekt det er å studere i Volda!

 

Her er fremtidens profesjonelle regissør.

En av studentgruppene tok for seg økonomi som en av de gode grunnene til å velge Høgskulen i Volda som studiested.

Lav boligpris og levekostnader gjør at studentene har mye mer å rutte med enn om de bodde i en storby. De gjorde en enkel undersøkelse på hva studenter da ville brukt de ekstra pengene sine på, og oversatte dette til to filmer. Sentralt for flere av gruppene ble å vise frem egne og andre studenters «Volda-opplevelse». Noen ville ta for seg mulige myter ved det å bo på bygda, og vise frem at det er mye å gjøre på i «studiebygda». Det resulterte i en film med overskriften «Volda er så mye mer».

En annen gruppe snakket med studenter som endelig fikk prøve seg på skateboard, surfing og lignende aktiviteter, som det er mye av. De fant et inkluderende miljø der det er greit å være nybegynner. Høye svev var også en del av filmen som tar for seg at det er kort vei til alt mulig – en annen fordel med et lite studiested. Det ble illustrert i filmen «Er der om fem».

Studentene fikk også praktisk erfaring i ting som kan stikke kjepper i hjulene på et filmprosjekt. Som da gruppen som skulle lage film mynta på potensielle barnehagelærere havnet i karantene i forbindelse med COVID-19-smitte knyttet til barnehagen der de filmet.

Det løste seg, og filmen ble ferdig uten at noen testet positivt på veien – og ga nyttig erfaring!

 

Høgskolelektor Silje Birknes.

– Dette vil vi gjøre mer av!

– På medieproduksjon legger vi til rette for at studentene skal få reell produksjonserfaring fra første studieår, og samarbeid med interne og eksterne aktører er en viktig del av det. Hensikten med dette prosjektet er at studentene skal få erfaring med hvordan det er å jobbe profesjonelt, samt lage produksjoner som de kan ha i portfolioen sin, sier høgskolelektor Silje Birknes (bildet over.)

Høgskolelektoren har sammen med Irene Hillestad og Andreas Solbakken veiledet studentene gjennom samarbeidsprosjektet. De forteller at studentene ble delt inn i sju grupper, som alle har gjort et grundig forarbeid. De har tatt for seg og valgt ut ulike målgrupper, drevet research, gjort intervjuer og undersøkelser, satt opp personas og jobbet med strategiske kompass gjennom en periode på en knapp måned fra start til mål i prosjektet.

Å kunne by studentene på relevante praksisprosjekt er definitivt en vinn-vinn-situasjon, mener kommunikasjonssjef Line Lauvsnes Oddekalv ved Høgskulen i Volda.

– For oss er det fantastisk å kunne samarbeide med studentene våre. Det er en drømmesituasjon å være i for en kommunikasjonsavdeling som trenger godt innhold. Studentene har nettopp vært søkere selv, så de vet hva målgruppa trenger og liker. Og så er de utrolig dyktige! Det i seg er jo glitrende reklame for medieproduksjonsutdanninga vår, sier en imponert Oddekalv.

Les mer om:

Annonsørinnhold