Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Oslo Pix 2018

4. juni 201810. juni 2018

Oslo Pix er hovedstadens nye internasjonale filmfestival for kvalitetsfilm fra Nord-Amerika og Europa, med særlig fokus på Norden. Første utgave gikk av stabelen på Klingenberg og Saga kinoer i Oslo, 8.-13. juni 2017 og hadde i alt 12.000 besøkende. Andre utgaven av festivalen arrangeres 4.-10.juni 2018.

Oslo Pix skal være en møteplass for alle som elsker film og er opptatt av filmkultur. Vi ønsker å introdusere Oslos befolkning til et mangfold av film og filmskapere som de ellers ikke får tilgang til. Samtidig ruller vi ut den røde løperen, og inviterer til storslåtte førpremierer og spennende samtaler med noen av de mest interessante filmprofilene på årets program.

Under første utgave av Oslo Pix kuraterte vi egne seksjoner for nordisk film og sjangerfilm, og hadde konkurranseprogram for fiksjons- og dokumentarfilm. 9 titler konkurrerte om Oslo Grand Pix-prisen for beste spillefilm og en pengepremie på 75 000 kroner, og vinneren ble Adrian Sitarus The Fixer. 7 titler konkurrerte om Oslo Grand Pix dokumentar-prisen og en pengepremie på 50 000 kroner sponset av VGTV. Det var Anna Zameckas dokumentar Communion som vant prisen for beste dokumentar under første utgaven av Oslo Pix.

Oslo Pix er et samarbeid mellom Nordisk Film Kino og Festivalkontoret AS. Sistnevnte består av miljøet rundt Film fra Sør som har over 27 års erfaring med avvikling av filmfestivaler.

 

Detaljer

Start:
4. juni 2018
Slutt:
10. juni 2018
Kategori for Arrangement:
Hjemmeside:
http://oslopix.no/no/om/

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Klikk for å legge til en kommentar