Filmfestivalens åpningsfilm skulle egentlig være Luca Guadagninos Challengers med Zendaya Maree Stoermer Coleman i hovedrollen, men pga. streiken i USA, valgte studioet å trekke filmen fra programmet.
Edoardo de Angelis' Comandante måtte erstatte åpningsfilmen, og er definitivt en film med mindre medieoppmerksomhet enn det originale valget, men det manglet heldigvis ikke oppmerksomhet rundt festivalen. To kontroversielle figurer i filmbransjen, hadde premiere på filmene sine i festivalen: Roman Polanski og Woody Allen. Demonstranter dukket opp på festivalen i protest mot disse to. Polanski har tidligere tilstått at han ga en trettenåring alkohol og piller i 1977, for så å ha sex med henne. Han er dømt for overgrep i USA, men flyktet fra landet og lager film i Europa.
Woody Allen har en litt mer innviklet sak som involverer anklagelsen om et overgrep på adoptivdatteren, hvor ulike parter mener at Allen har utført dette og andre mener det er løgn og hevn fra hans ekskone. Allen har i motsetning til Polanski aldri blitt dømt.
The Palace er regissert av Polanski, mens Coup de Chance er Woody Allens 50. film. Det skaper uansett rabalder når disse to regissørene har filmer på programmet, men festivalsjefen i Venezia ønsker å fremme filmkunsten, og har sagt at han er «festivalsjef, og ikke dommer».
Men det er ikke bare kontroversielle personer bak årets titler på festivalprogrammet. Årets program hadde en fantastisk miks med filmer som blir verdt å følge med på utover høsten og vinteren.

En av de mest omtalte filmene på årets program er den fantastiske og gotiske fabelhistorien Poor Things. Tar man et blikk på filmens trailer (se under) kommer man til en konklusjon: Man har aldri sett en film som dette.
Yorgos Lanthimos er den mest markante regissøren i bevegelsen kalt «den greske rare bølgen». Han fikk internasjonal oppmersomhet med den storslagne The Favourite med Emma Stone i hovedrollen, som kapret til seg mange priser. Han har fått sjansen til å utfolde seg kreativt med Frankenstein-historien Poor Things som har Emma Stone, Mark Ruffalo og Willem Dafoe i rollene. Den handler om Bella Baxter (Stone) som bringes tilbake til livet av den briljante og uortodokse vitenskapsmannen Dr. Godwin Baxter (Dafoe). Hun er sulten på mer og vil se hva som er der ute, så hun stikker av med Duncan Wedderburn (Ruffalo), en sleip advokat, på et eventyr på tvers av kontinentene.
Beste regi
Vinneren av Sølvløven, med andre ord Beste regi, gikk til Matteo Garrone for hans verk Io Capitano. Garrone er en italiensk filmskaper blant flere kritikerroste filmer. Hans Pinnochio (2019) fikk to Oscar-nominasjoner. Året før kapret han hjertene til folk på Cannes med filmen Dogman (ikke til å forvirres med Dogman som hadde premiere nå i Venezia, regissert av Luc Besson), mens i 2009 ble han prisbelønt for den utrolige Gomorrah. Io Capitano handler om to unge senegalesiske menn, Seydou og Moussa, som reiser fra Dakar til Europa. Det er en moderne odyssé gjennom ørkenens farer, havets farer og menneskesjelens tvetydigheter.
Beste kvinnelige hovedrolle
I kjølvannet av filmen Elvis, får vi nå en tolkning av Priscilla Presley, med filmen Priscilla, regissert av Sofia Coppola. Det følger livet hennes med den sagnomsuste musikeren. Priscilla Beaulieu møter Elvis Presley på en fest, og da blir mannen som allerede er en meteorisk rock-and-roll-superstjerne en helt uventet person i deres private øyeblikk. Cailee Spaeny spiller Priscilla. Hun er 25 år gammel og relativt fersk i skuespillerfeltet, men fikk sitt gjennombrudd i 2018 da hun spilte i fire (!) spillefilmer som enten fikk gode kinotall eller gjorde det godt blant kritikerne: Pacific Rim: Uprising, Bad Times at the El Royale, On the Basis of Sex og Vice. Under avslutningsseremonien på festivalen vant hun prisen for Beste kvinnelige hovedrolle.
Beste mannlige hovedrolle
Peter Sarsgaard vant Volpikoppen (Beste mannlige hovedrolle) for rollen i Memory. Filmen handler om Sylvia (Jessica Chastain) er en sosialarbeider som lever et enkelt og strukturert liv. Dette blåses opp når Saul (Sarsgaard) følger henne hjem fra gjenforeningen deres på videregående. Deres overraskelsesmøte vil ha stor innvirkning på dem begge når de åpner døren til fortiden.
Juryprisen
Hvis man oppdaget Ryusuke Hamaguchis Drive My Car for to år siden, og er sulten på mer, så trenger man ikke å vente lenge på hans neste kunstverk. Hans nyeste film ble vist i hovedprogrammet i år og heter Evil Does Not Exist. Filmen handler om Takumi og datteren Hana som bor i Mizubiki Village, like ved Tokyo. Som generasjoner før dem lever de et beskjedent liv i henhold til naturens sykluser og orden. En dag blir landsbyens innbyggere klar over en plan om å bygge et glampingsted (glamorøs camping) i nærheten av Takumis hus som tilbyr byens innbyggere en komfortabel «flukt» til naturen. Når to bedriftsrepresentanter fra Tokyo ankommer landsbyen for å holde et møte, blir det klart at prosjektet vil ha en negativ innvirkning på den lokale vannforsyningen, og forårsake uro.

The Killer
David Fincher er best på neo-noir! Det er nesten 10 år siden han gjorde den iskalde thrilleren Gone Girl, så dette blir et strålende gjensyn. I mellomtiden har Fincher vært opptatt på TV-fronten med både House of Cards og Mindhunter. Han returnerte til filmen med biografifilmen Mank for noen år siden, men det er filmene som har en dose kriminalitet og spenning som vekker interessen. Mank er en Netflix-film og det samme er hans nyeste The Killer. Filmen har Michael Fassbender i hovedrollen som den titulære leiemorderen som blir involvert i en internasjonal menneskejakt etter at et drap går galt.
Maestro
Bradley Cooper har bevist at han har både et talent for skuespill, men også bak kamera. Han regisserte A Star is Born og setter seg ned i registolen igjen for filmatiseringen av livet til komponisten Leonard Bernstein. Maestro er filmens tittel og skulle egentlig bli regissert av Martin Scorsese, som heller fokuserte på The Irishman. Maestro har Bradley Cooper i hovedrollen, bak en del makeup og en falsk nese. Filmen vil også vises på New York Filmfestival før den havner på Netflix i slutten av desember.
Ferrari
Den amerikanske regissøren Michael Mann (Heat, Thief, The Last of the Mohicans, Collateral) har en unik stil i sine filmer. Den overføres nå til biografifilmen Ferrari. Filmen har Adam Driver i tittelrollen. Idéen bak filmen er over 20 år gammel. Mann hadde diskusjoner med Sydney Pollack om å lage en film om den sagnomsuste sjåføren og entreprenøren Enzo Ferrari. Både Christian Bale og Hugh Jackman var i diskusjoner om å ta på seg denne rollen.
Richard Linklater stopper aldri. Mannen som sjarmerte oss med Before-trilogien, Boyhood, Dazed & Confused og til og Apollo 10½: A Space Age Childhood som kom ut i fjor, har en litt annen film i år. Hit Man handler om en politimann som jobber undercover som den mest etterspurte leiemorderen i Houston. Han bryter protokollen for å hjelpe en desperat kvinne å unnslippe sin voldelige kjæreste. Linklaters filmer er ganske lettbeinte, så dette her er mer som en komisk thriller sammenliknet med f.eks. Finchers The Killer.