Siste
En scene fra «Kodenavn: Annika»: Sannah Nedergård (Emma Hake/Annika Stormare) og Clarisse Lhoni-Botte (Béatrice Joly). FOTO: SKYSHOWTIME

Denne strømmetjenesten gjør noe de aldri har gjort før

Amerikanskeide SkyShowtime lanserer sin første nordiske originalserie.


Det dreier seg om for den svensk-finske originalserien Kodenavn: Annika – som beskrives som «en spennende vri på Nordic noir-sjangeren»

 En ultrakort teaser-trailer ble offentliggjort onsdag 16. august 2023. (Se den nederst). Selve serien kommer «i september» 2023, med seks episoder.
  
Sannah Nedergård (Yellow Sulphur Sky), Ardalan Esmaili (Snabba Cash), Eva Melander (Grensen) og Helena Bergström (Änglagård) er hovedrolleinnehaverne.   

Sannah Nedergård.
 
Krimdramaserien er skapt av Mia Ylönen og Aleksi Bardy og tar for seg kunstsvindelens skjulte verden, og utforsker det å ha en dobbel identitet. 
 
Sannah Nedergård har rollen som den finske kunstsvindel-etterforskeren Emma/Annika. Dette er Nedergårds første hovedrolle i en dramaserie.  

– Å filme denne serien er det mest intensive arbeidet jeg noensinne har gjort, men jeg har aldri hatt det morsommere, uttaler Sannah Nedergård i en pressemelding.

– Å spille rollene som Emma og Annika ville aldri ha vært mulig uten ekspertisen og dedikasjonen til hver enkelt person i teamet vårt. Dette er en serie laget med lidenskap, hevder hun videre.

Monty Sarhan.
 
Monty Sarhan, administerende direktør i SkyShowtime, sier han er «begeistret» over serien. Han peker på at strømmetjenesten SkyShowtime er spesielt opprettet for det europeiske markedet.

– Vi vet at seerne vil bli hektet på Kodenavn: Annika, sier direktøren selvsikkert i PR-materialet.

– Serien er regissert av briljante AJ Annila, og Annila og Nedregård har en dyktig og sterk svensk og finsk rollebesetning i ryggen
 
 Helena Bergström (Agatha Torstensson) og Sannah Nedergård (Emma Hake/Annika Stormare).
 
Mia Ylönen, medskaper av serien fra Helsinki-Filmi, sier de intervjuet en tidligere undercover-agent og svindeleksperter for å forankre historien i den virkelige verden av avslørte identiteter og kunstsvindel.

– Vi skapte en hovedkarakter som er helt uvitende om sin mørke side. Emma kaster seg hodestups inn i undercover-arbeidet og blir umiddelbart hektet – uten å innse at hennes skjulte identitet etter hvert vil avsløre hennes dypeste og mørkeste hemmeligheter, sier Mia Ylönen.

En scene fra serien.
 
LITT OM HISTORIEN: Den finske etterforskeren Emma Haka er fortsatt under opplæring som undercover-agent da hun blir sendt på oppdrag inn i Stockholms korrupte verden av kunsthandel. Den rolige og samlede Emma påtar seg det ville og fyrige aliaset Annika Stormare med mål om å komme nærmere galleristen Rasmus Ståhlgren, mistenkt i en sak som bygges mot den tidligere utilgjengelige hvitvaskeren Blanko. Idet etterforskningen tar Emma dypere inn i underverdenen, begynner grensene å bli utydelige mellom henne og Annika – som en gang var i live og etterlot seg et intrikat nett av mysterier. For å holde seg på sporet av Blanko må Emma ta valg som kan endre hennes eget liv, og livene til hennes nærmeste, for alltid – og samtidig prøve å ikke miste seg selv i prosessen. 
 
Kodenavn: Annika har mottatt utviklingsstøtte fra Finnish Film Foundation og Creative Europe Programme - MEDIA of the European Union, og er finansiert av Business Finland - Audiovisual Production Incentive. Medskapere for Helsinki-Filmi er Mia Ylönen og Aleksi Bardy. 
 
 

 

Debatt