
Når Lillehammer skal få to nye kinosaler innen 2015, vil kinosjef Mari Nørstegård Tomren (33) lære fra andre nye kinoprosjekt.
Nylig var kinosjefen på Lillehammer på omvisning hos Kino Victoria i Oslo, sammen med arkitekter fra Snøhetta og representanter fra Oppland Fylkeskommune og Ingeniør Rambøll, samt Film og Kino ved Rolv Gjestland.
– Vi tar en befaringsrunde hos kinoer, sier Mari Nørstegård Tomren.
– Vi besøkte Sandvika kino og Kino Victoria. Kino Victoria fordi det er det nyeste skuddet på stammen, og spennende sett både estetisk og at de ønsker å posisjonere seg som en kino som legger vekt på komfort og kvalitet. Sandvika kino fordi den har en ganske lik kinologistikk som vårt prosjekt, samt at vi var nysgjerrige på hvordan de har løst det praktisk med å ha en åpen kioskløsning.
Planen er at «nye Lillehammer kino» skal stå ferdig til senest desember 2015.
Mari Nørstegård Tomren har drevet kinoen på Lillehammer i to år. Hun har bakgrunn fra Capa kinoreklame og Oslo kino.
– Vi har behov for nye moderne kinosaler. Nå har vi tre, som i grunnen er en stor sal som ble delt til tre små, sier Mari Nørstegård Tomren til KINOMAGASINET.
– Hva er status for de tre gamle salene?
– Sal 1 ble oppgradert i 2012, men det er mer presserende med flere saler og forestillinger enn å pusse opp de salene vi har.
– Jeg savner moderne kinosaler. Vi ønsker å differensiere tilbudet vårt, blant annet ved å tilby publikum en komfortsal. Vi har planer om at den minste av de to nye salene skal utformes som det.
Brede stoler, ekstra god benplass, bord etc og nevner atmosfæren på Gimle og det tekniske på Ringen i Oslo som drømmekinoer.
– Men først og fremst gleder jeg meg til å få vise mer film og på en bedre måte. Vi gjør det godt besøksmessig på kvalitetsfilmer, men de trenger tid for å bygges opp. I det vi får besøk, må vi ofte ta de av.
Slike filmer trenger å bli snakket om før de kommer til kinoene, så derfor har det hendt vi har utsatt premierene og vi har hatt hell med det.
Lillehammer må også ta av større filmer før de har nådd inntektspotensialet.
Dagens kapasitetsutfordringer gjør at vi både må ta av de små filmene og de store blockbusterne før vi har tatt ut inntektspotensialet på de.
Lillehammers kinosjef sier at kinoens konkurransefordel er overlegne presentasjonsegenskaper, men også det sosiale aspektet.
– Film er best på kino. Med dagens konkurranse, hvor film er tilgjengelig på alle flater, er det viktig at kinoen legger vekt på det som er våre fordeler. Nemlig prestenasjonsegenskapene, og at vi er en fysisk møteplass. Det skal være hyggelig å komme inn på kinoen. Kinoen skal ha en egen unik atmosfære, som du skal ha lyst til å oppsøke. Det er viktig å ivareta i den prosessen vi er i nå. På Lillehammer har det ikke gjort store grep siden 1989, så kinoen trenger en oppgradering uansett.
– Er kinoen bedriftsøk lønnsom?
– Vi skal ta over kioskdriften fra Location. Vi leverer årlige overskudd, til og med uten å drive kiosken. Når vi tar over kioskdriften, vil vi slå sammen kiosk- og billettslaget. Vi forventer naturligvis en økning i besøket etter utbyggingen. Dagens kiosk er ikke dimensjonert for å ta imot alle disse besøkende, så kioskarealene blir større.
Det har ikke vært debatt rundt privatisering av Lillehammer kino, opplyser kinosjefen.
Facebook
RSS