Hormonelle tenåringer på ferd gjennom verdensrommet for å berge menneskeheten.
Det er premisset i romskip-thrilleren Voyagers.
Nå kan du se traileren til filmen som har planlagt norsk kinopremiere 9. april 2021.
Colin Farrell, Lily-Rose Depp og Tye Sheridan står på rollelisten.

Regissør Neil Burger og Lily-Rose Depp under innspillingen av Voyagers.
Satt til nær fremtid, blir 30 spedbarn sendt ut på et livslangt oppdrag i verdensrommet.
Oppgaven deres er ene og alene å vokse opp, reprodusere seg med hverandre, og skape en fersk befolkning for en ny planet.
Oppdraget tar en uventet vending når passasjerene havner i tenårene, og både hormoner og instinkter settes ut av kurs. Vil de klare å fullføre oppdraget, samtidig som individualisten i hver og en av dem begynner å slå rot?
Voyagers beskrives som en thriller i romdrakt, fra regissør Neil Burger, som ga oss Divergent (2014) og Limitless (2011).
Filmen er beskrevet som en slags «Lord of the Flies» («Fluenes herre») i rommet. Romanen er skrevet av William Golding og ble lansert i 1954.

Fluenes herre (engelsk Lord of the Flies) er en roman fra 1954 av den britiske nobelprisvinneren William Golding. Den var Goldings første roman. Tittelen er inspirert av et av djevelens tilnavn, Beelzebub, som betyr nettopp «Fluenes herre». Boken var ikke noen umiddelbar suksess, men regnes idag som en moderne klassiker og har vært obligatorisk pensum på mange skoler og universiteter i en rekke land siden begynnelsen av 1960-tallet. Den ble utgitt på norsk i 1960, oversatt av Inger Hagerup. Boken skildrer gruppepsykologiske prosesser som hierarkier, maktkamp og rivalisering. Boken regnes også som en dystopisk kommentar til Daniel Defoes Robinson Crusoe, med det underliggende budskap at menneskene er mindre rasjonelle og mer barbarisk destruktive enn i Defoes versjon.
Samtidig er temaer rundt urenhet, (tabu) og avføring behandlet. Eksemplet her er hvordan guttene gjør fra seg andre steder enn der man er blitt enig om. Den blir «matter out of place» som det heter med den britiske sosialantropologen Mary Douglas’ ord. Avføring klassifiseres i de fleste kulturer som noe urent, og skal dermed holdes utenfor andre livssfærer, som for eksempel måltider.[2]
Romanen kan også leses i et apologetisk perspektiv, der blant annet den hvitkledde kapteinen som til slutt redder guttene på øya, ses på som en Kristus-skikkelse. En annen tolkning av avslutningen handler om at guttene blir reddet av en kaptein på et krigsskip, noe som peker direkte mot vårt eget samfunn og sivilisasjonskampen som foregår der. Denne tolkningen av bokas avslutning setter barnas kamp på øya inn i en større sivilisatorisk kontekst. Kilde: Wikipedia.

Colin Farrell har rollen som Richard i Voyagers. Foto: Lionsgate.
Facebook
RSS