Regissør Kajsa Næss flyttet våren 2020 til Belgia, som da var et av Covid-19s episentre, for å jobbe med noen av Europas beste animatører på Titina. Nå begynner resultatet å ta form.
Filmen, som har et budsjett på rundt 80 millioner kroner, ferdigstilles til sommeren. Det internasjonale salget skal i gang for fullt under Berlinalen, men Titina er allerede solgt til Frankrike, Be-Ne-Lux og hele Norden.
Titina er et polarepos om Roald Amundsens mystiske død. Om Umberto Nobiles totale vanære. Og om verdenssensasjonen Titina: tidenes første firbente superstjerne.
– Jeg er stolt av filmen og synes den blir veldig vakker, så det er veldig gøy å endelig kunne vise fram klipp. Jeg gleder meg til å dele historien om Titina, en liten hund som var med da Amundsen fløy luftskip over Nordpolen. Han hadde drømt om å nå denne siste hvite flekken på kartet hele livet. En spennende og litt absurd polarhistorie som har blitt lite fortalt, sier Kajsa Næss.

En scene fra Titina.
I rollene finner vi blant annet Jan Gunnar Røise som Umberto Nobile, Kåre Conradi som Roald Amundsen, Anne Marit Jacobsen som Amundsens hushjelp Betzy og John Brungot som Mussolini. I tillegg gir disse skuespillerne andre karakterer stemmer: Thorbjørn Harr, Marit Andreassen, Ingar Helge Gimle, Christian Skolmen, Håkon Ramstad, Nader Khademi, Silje Torp, Ninni Spone, og Ingvild Haugstad.
Filmens manus er ved Per Schreiner, Siri Dokken står for karakterdesign, Kåre Vestrheim er filmens komponist, mens filmens lyddesign– som starter opp i januar – blir ved Gisle Tveito. Filmen er klippet av Jens Christan Fodstad, Zaklina Stojcevska og Anders Bergland.
Regissør Kajsa Næss står bak flere prisbelønte kortfilmer og jobber i selskapet Mikrofilm, som har høstet stor anerkjennelse i inn- og utland for sine kortfilmer. Mikrofilm har vært nominert til Oscar to ganger og vant i 2007 med Torill Koves Den danske dikteren. Filmen produseres av Mikrofilm AS ved Tonje Skar Reiersen og Lise Fearnley.

Kajsa Næss.
Titina har planlagt norsk kinofilmpremiere 30. september 2022. 2022 markerer også 150 årsjubileet siden Roald Amundsen ble født. Og som om ikke det var nok – i desember 2021 var det 110 år siden han var på Sydpolen.
LES OGSÅ:
Facebook
RSS