
Den velrenomerte norske forfatteren Erik Fosnes Hansen er VGs matanmelder. Han gir Spiseriet Kino Victoria terningkast 1.
I det som ikke kan beskrives som noe annet enn en helslakt, beskriver Fosnes Hansen i kjent beskrivende stil at idéen for Kino Victoria er strålende, men at resultatet er «total fiasko, med amatørmessig opplegg og grufull mat».
Anmeldelsen er å lese på VG.no fra fredag 17. januar og deres matsatsing, godt.no.
Med terningkast 1 i faktaboksen konkluderer matskribenten med at man «ikke bør finne på å legge igjen så mye som en krone på maten her. Selv kaffen bør man styre unna, og oljen som ble servert til maten var pressresteolje, det aller billigste skvip, knapt egnet som menneskeføde».
Alle matretter som Fosnes Hansen og hans medspiserske fikk ved begge besøk smakte ikke bra. De beskrives som «elendig, fælt» og kjøttet skal ha smakt «surt og bedervet».
Anmelderen undrer seg også over sommel blant tallrikt personale, som han beskriver som fullstendig absurd.
«I henhold til den rådende økonomiske sannhet fører jo privatisering bestandig til at forbrukeren får det bedre, også når han får det verre. La derfor alltid amatøren med det billigste driftsanbudet få tilslaget. Det eneste som teller er jo som kjent tall. Dagens tall herfra, som for andre gang i denne anmelders snart fireårige virksomhet er en ener på terningen, inneholder derfor en særskilt hilsen til Oslo Kinos nye eiere Egmont og de folkevalgte universalgeniene i Oslo Bystyre. Det føles riktig å huske dem her.»
Selv popcorn smaker bedre, mener anmelderen:
«Man må jo tro at et voksent og kresent publikum har omtrent like høye forventninger til maten og resten, som de har til filmene. Ellers kunne de jo gått på Ringen og spist popkorn i kor med de andre.»
Matanmeldelsen er ledsaget av en lang rekke leserkommentarer, hvor noen kommenterer språkføringen til forfatteren, og noen både er enig og støtter konklusjonene, og flere som sier de har opplevd å være tilsvarende misfornøyde.
Nordlander Lie mener anmeldelsen bærer for mye preg av anmelderens personlige smak, innen f.eks interiørbeskrivelsene. Han avviser at kjøkkenet serverer olivenresteolje, at det er feil at osten er fra Tine, og at kjøttet umulig kan ha vært bedervet da kjøkkenet får leveranser to-tre ganger i uken grunnet liten lagerplass.
Kino Victoria åpnet for publikum fredag 14. desember 2013. Da hadde lokalene, som tidligere huset Vika kino, vært stengt nesten et år. Ombyggingen har kostet 50 mill. kroner og er et prestisjetungt prosjekt for kinoen, som i fjor vår fikk nye eier, da Oslo kommune solgte kinodriften til danske Egmont Film Biograferne.
Representanter for Oslo Kino har beskrevet Kino Victoria som et konsept med kvalitet i alle ledd.
Flere andre aviser og nettsider har også restaurantanmeldelser, som ventelig også vil besøke samme restaurant etterhvert.
KM følger opp selvsagt opp saken med kommentarer fra Oslo Kinos øverste ledelse straks vi har innhentet disse.


Facebook
RSS