
BARCELONA: For tjuetredje år på rad var den norske stolprodusenten Skeie tilstede under den europeiske kinobransjemessen som nå heter CineEurope. – Vi er meget godt fornøyd!
Det sier en strålende blid Runar Lien, Key Account Manager for Cinema & Culture Nordic Countries, i Skeie til kinobransjens fagblad.
– Såpass, ja! Hva skjedde?
– Vi er fornøyd, både i forhold til det skandinaviske besøket – og at vi traff mange interessante kinoaktører som vi har blitt kjent med. Vi har «leads», som vi kaller det, på 4.000 stoler. Noen av disse er veldig, veldig interessante, sier Lien.
– Og med «leads» mener du mulige ordre, ikke sant?
– Ja, mulige ordre. De vi hadde kjempedialog med var flere kinokjeder, hvor vi hadde halvtimes lange samtaler med mange.
– Kan du røpe noe?
– Vi har ikke gjort det bra, historisk sett, i Finland, men har solgt stoler til to saler der det siste halvannet året. Nå har vi fått god dialog med flere kinoaktører der, og en kinokonsulent.
– En av de viktigste tingene for dere i år på CineEurope 2018 var vel å presentere den nye stolen?
– Det stemmer! Vi presenterte den elektriske reclineren, den ble meget godt mottatt. Vi tok med oss en prototype, slik at vi kunne få tilbakemeldinger. Og det fikk vi: mer korsrygg, høyere rygg, armlenene var litt for lave, så dette er finjusteringer vi rekker å få med før vi lager støpeformene. Utseendemessig fikk stolen mye skryt. Den er ikke så «vulgær» som de andre kan virke.

Detaljskisse av Skeies nye elektriske recliner. (Skisse: Skeie.) ©
– Men folk er jo forskjellige, så den perfekte stolen er vel vanskelig å lage som passer «alle»?
– Nettopp! Du vil aldri finne en perfekt stol da folk har ulike høyde, vekt og kroppsfasonger.
– Hva er utfordringene med elektrisk stol?
– Du får siktlinje-problematikk, da det er ulike instillinger og justeringer for hver rad. Finner man ikke en OK løsning på det, så vil profilen på amfiet måtte bygges annerledes. Dette er ting vi jobber med.
En annen ting kinoeierne likte med Skeies nye (og første) elektriske stol er at den er kun 670 mm bred, som er mye smalere enn mange av de andre modellene. Skeies mann sier at den også rent teoretisk sett kan lages enda smalere. Normalbredde på kinostoler er gjerne rundt 600 mm.
Les mer om Skeies nye kinostol her:
– Når er stolen ferdig?
– Den må være ferdig midten av september 2018, da nye Bryne kino har bestilt 60 stykker, sier Runar Lien og smiler.

Fra Skeie-standen under CineEurope 2018. Her var tidligere Skeie-mann, Terje Gabrielsen (t.h.) innom. Han jobber nå for FiberProTector. Foto: Rolf Einar Hammerås, KINOMAGASINET.no ©
Salget i 2018 går strålende innenfor norsk kino- og kulturhusbransje, melder han videre: Drammen, Hønefoss, Verdal, Haugesund og Tysværtunet kulturhus, i tillegg til Bryne, er blant innsalgene så langt. Omsetningen i 2018 har allerede passert 2017-tallene.
Runar Lien var på messen sammen med sin nye kollega, Carsten Boldrup, salgs- og markedssjef, og teknisk sjef, Endre Lindgaard.
– Det var ikke tid til noe annet enn å snakke med mulige kunder. Den lengste pausen var da jeg og Carsten delte en nachos som vi fikk fra en nabostand. Vi brukte to minutter og siden gikk det slag i slag!
– Vil interessen minke for de tradisjonelle kinostolene deres nå da?
– Det tror jeg ikke. Arthaus-kinoer i hele Europa liker det nordiske designet vårt. Mange vil fortsatt kun ha tradisjonelle kinostoler, og sier det ikke er aktuelt med elektriske reclinere. Men det er interessant å se på statistikken fra kinokjeder som har satset på elektriske stoler og hva det betyr for økt kinobesøk. Her er det noe viktig med hensyn til det konseptuelle med å gå på kino. Hva gjør at folk velger å sitte hjemme og vente på filmen. Er det parkering, tilgjengeligheten, tilbudet? Jeg tror nøkkelen med elektriske stoler er at det er med på å skape det som skal til for å folk til å flytte seg fra godtsolen hjemme, kombinert med kiosk, mat, drikke og lyd- og bildeopplevelser i første klasse.

Skeie-stoler i Edda 4-salen hos Edda kino i Haugesund.

Salgs- og markedssjef Carsten Boldrup (t.v.) og Runar Lien, Key Account Manager for Cinema & Culture Nordic Countries, i Skeie under CineEurope 2018. Foto: Rolf Einar Hammerås, KINOMAGASINET.no ©
Skeies mann dro til CinemaCon for å se hva konkurrentene gjør
Facebook
RSS