
NCG Media
Består av SF Media (Sverige), Capa (Norge) og Finnkino (Finland, Baltikum).
Består av totalt 155 kinoer.
Kinoreklame hos Nordic Cinema Group (NCG) – bestående av Finnkino, SF Bio, SF Kino og Forum Cinemas – skal nå samkjøres bedre i hele regionen av seks land.
Det lover adm. direktør Ted Johansson i SF Media, som også er daglig leder i NCG Media og konst. adm. direktør i CAPA i Norge – i påvente av selskapets jakt på ny adm. direktør.
– Det som har vært tilfelle før, er at selskapene ikke har jobbet sammen tidligere. Det klassiske tegnet på det er at CAPA har reist til Stockholm og solgt til kunder som var interessert i kinoreklame i Norge, og det svenske selskapet vise versa. Det føles ikke så moderne, sier Johansson i en samtale med KINOMAGSINET.
Han forteller at NCG nå skal forsøke å fortelle de interesserte annonsørene, spesifikt de store varemerkene, at de kan få en mediestrategi for kinoreklame i hele seks land – ikke bare Norge, Sverige, Finnland, men også NCG-kinoene i Baltikum, Forum Cinemas.
NCG Media har gjort en stor kundeanalyse. Da har de sett at en stor annonsør annonserer på kino i Sverige, men kanskje ikke i Norge. De største varemerkene er på plass i ulike land, men bare et ar av de virkelige gigantene er kun i to av landene, ikke i alle tre, selv om dette er varemerker med en nordisk organisasjon.
– Noen av de store varemerkene kan si at kino ikke har utgjort stor nok masse for de. Når vi ser på portefølgen vår, med 30 millioner kinobesøk i året, synes vi det er stor masse. Vi mener kinoreklame bør være ekstra interessant for de store annonsørene, når man ser at det er urbane mennesker i by og høy representasjon av unge mennesker de når. Dette er målgrupper disse varemerkene strever med å nå . Vi ønsker å tilby annonsørene å treffe disse menneskene i alle land, fremfor bare i ett og et land. Da kan vi gjøre det mer effektivt for de, sier Johansson.
Han forteller at en vanlig innvendig er at reklamefilmen firmaet har, ikke er bra nok for kino.
– De sier dette om sine egne filmer. De synes at TV-reklame er frekvensbasert, mens en film som vises på kino bør ha høyere kvalitet. Dette vet vi ikke stemmer. Reklamefilmer som går bra på TV, går bra på kino, mener den svenske toppsjefen.
Nå innfører CAPA og søsterselskapene dette i praksis. Medarbeiderne snakker tettere sammen og de store annonsegigantene får et felles tilbud for alle land.
– Min tanke er å ta det som er bra og prøve det i andre land. Kino er relativt liten reklameindustri, sammenlignet med TV og nett. Det kan generere ny omsetning for CAPA og vi har eksportmuligheter med annonsører som nå kun bruker norsk kinoreklame. Denne fellestankegangen vil gjøre oss unike i kinosammenheng, hevder Ted Johansson.
– Etter noen måneder i Norge, er vi spent på hva du synes om nordmenn versus svensker i forretningslivet.
– Nordmenn er fantastisk actionorienterte. Det er mye mer «go to action» enn hva svenskene er. Svenskene er klassisk konsensusdrevne. Lederskapet i Sverige er bedre enn hva man tror, men nordmenn er med direkte. De vil ikke vente og analysere. Men alle selskap er forskjellige. CAPA er entreprenørdrevet, mens i Sverige er reklameavdelingen en liten del av 1.500 personer i SF Bio. Alle tror det man gjør er unikt, men ser man på det utenfra, gjør vi det samme.
Facebook
RSS