
Det kan være smart for en småbarnsfamilie på fire å se nye filmer hos lokalkinoen fremfor de store drevet av kinoene.
Det er konklusjonen etter at forbrukernettstedet Dinside.no har sjekket hva det koster å se Justice League hos kinoer i og rundt Oslo.
Det er 132 kroner i forskjell på å se filmen hos Ås kino fremfor i Oslo. Ås ligger rett ved Ski, og der er prisforskjellen også stor – på 110 kroner.
Nordisk Film Kino i Oslo er dyrest: 512 kroner. Konkurrenten SF Kino Ski krever 490 kroner.
Mens vesle Ås kino er billigst med en pris for hele familien på 380 kroner.
En av årsakene til at Oslo kommer dårligst ut på pris er, som nettstedet før har skrevet om, at alle kinoene, unntatt Nordisk Film Kino, har 15-årsgrense på barnebillettene. I Oslo må selv barn som er fylt tolv år betale voksenpris.
Drøbak og Ås kino har i tillegg en ungdomsbillett.
Dermed blir prisforskjellen på kinobesøket stor, alt ettersom hvor du velger å legge kinobesøket.
Nettstedet Dinside.no sjekket også prisen på en mer typisk familiefilm: Ekspedisjon Knerten.
Også den er dyrest hos Oslo-kinoen: 472 kroner for en familie med barn på tolv og fjorten år. Mens å se filmen i Drøbak eller Ås koster 380 kroner, som er en prisforskjell på 92 kroner.
Kinosjef Pål Andresen i Frogn kommune driver Drøbak kino. Han sier til nettstedet at de som en kommunal kino ikke har de kravene til inntjening som en privat kino har, da politikere og kulturenheten ser på kinovirksomheten som en viktig del av det lokale kulturlivet.
«Drøbak kino har bare en sal, men byttet ut alt teknisk utstyr og fikk nytt lerret, nytt lydanlegg med 7.1 lyd, 4K bilde for seks år siden. I tillegg har vi ganske nye flotte «stressless»-stoler med meget god beinplass, så vi ligger ikke noe etter på dette området,» sier Andresen til Dinside.no.
Nordisk Film Kino og SF Kino gir dette som forklaring på at de er dyrest:
«Vi lever utelukkende på egne inntekter. Vi har derfor ikke det samme spillerommet som de kommunale kinoene.» (Erlend Bøksle, markedsdirektør i Nordisk Film)

Markedsdirektør Erlend Bøksle i Nordisk Film Kino (NFK). Foto: Sigurd Moe Hetland, KINOMAGASINET
«Prisene settes ut ifra mange elementer, både filmleie avtalene med selskapene som er høyere for de større kinoene enn de små og det faktum at vi er privat drevet uten noen form for støtte fra kommunen gjør at vi må sette prisen på et nivå som sikrer driften videre. Ski har også fått en større oppgradering med Supersalen og Atmos lyd som gjør der kommer vi noe høyere ut i pris. Dette gjør at vi ofte ser at de mindre små kommunale aktørene setter en lavere pris enn oss mens Oslo ligger på omtrent samme nivå som oss.» (Jon Einar Sivertsen, COO, SF Kino AS.)

Jon Einar Sivertsen CCO (Chief commercial officer) i SF Kino AS utenfor SF Kino Lillestrøm. Foto: John Berge, KINOMAGASINET
Kinosjef Martin Øsmundset i Ås kommune sier til Ås Avis at testen er svært gledelig.
«Jeg vet at både studentene, seniorene og barnefamiliene setter pris på at de ikke må ta opp forbrukslån for å gå på kino hos oss. Vi må likevel gå opp på prisene et ørlite hakk ved nyttår på grunn av økning i den såkalte «moroskatten» og noen andre årsaker, men noen voldsomme innhugg i folks lommebøker skal vi ikke gjøre. Vi skal fortsette å prise folk inn i salen, ikke ut av den», sier Øsmundset til lokalavisen.

Kinoansvarlig Martin Øsmundset hos Ås kinoteater. Foto: Bonsak Hammerås, Ås Avis. (Gjengitt med tillatelse.)
Facebook
RSS