
Dolby Atmos
• Nytt lydsystem som gir lyd «overalt» i en kinosal, ikke minst overfra.
• Krever en investering på 500.000–1.000.000 kroner eller mer.
• Kristiansand kino fikk Dolby Atmos installert allerede i november 2012, som første kino i Norden og en av de første i verden.
• Ti norske kinoer og elleve saler har Atmos per november 2014:
(Antall saler i parantes – i kronologisk rekkefølge fra installasjonstidspunkt)
Kristiansand (1)
SF Kino Sandvika (1)
SF Kino Stavanger (1)
Trondheim Kino (1)
Bergen kino (1)
Notodden kino (2)
Sortland kino (1)
Kvinesdal (1)
Filmens hus (1)
Fosnavåg (1)
Kristiansand Kino var først i Norge med Dolby Atmos i sin prestisjesal allerede for to år siden, men er ikke opptatt av å fortelle kundene om lydsystemet.
– Vi har rett og slett ikke prioritert markedsføring av Dolby Atmos siden forrige artikkel i Kinomagasinet, medgir kinosjef Kim Skarning Andersen.
– Vårt produkt er den totale kinoopplevelsen. Her er vi nok litt uenig i viktigheten av å markedsføre denne type tekniske betegnelser, og det hadde vært spennende å få gjort en spørreundersøkelse blant kinopublikummet om dette.
Skarning Andersen sier at mange av kinoens gjester er opptatt av god lyd, og det får de definitivt i hovedsalen i Kristiansand, hevder han bestemt. Det viser også de tilbakemeldingene kinoen får, sier han til KINOMAGASINET.
I kinobransjens fagblads nye test – anno november 2014 – av hvordan kinoene med Dolby Atmos markedsfører dette, kom Kristiansand Kino meget dårlig ut. Det samme skjedde våren 2014.
I den nye testen heter det:
«Kristiansand Kino – første kino i Norge med Dolby Atmos – er bare sorgen hva gjelder informasjon om systemet.
De har ingen indikasjon på informasjonssidene om filmene. Det er noe skryt av at de har Atmos i deres Om oss-side.»
Kinosjefen i Kristiansund medgir at markedsføringen sikkert kunne vært bedre, men han er uenig i at den er blitt dårligere siden i vår.
– Vi reklamerer for Dolby Atmos på våre digitale skjermer utenfor kinoen og inne i foajeen, og på nettsiden ligger det artikler med informasjon.
– Burde det ikke likevel som et minimum vært opplyst når en film vises med Dolby Atmos, at den har Dolby Atmos, på filminfo og bestillingssiden for en film?
– KINOMAGASINET legger som et premiss at dette er informasjon som publikum etterspør og mener er viktig, og det er jeg ikke nødvendigvis enig i. Jeg får daglig e-poster fra kunder, med spørsmål, ris og ros. Jeg kan ikke huske at Dolby Atmos har vært tema i noen av dem. Jeg tror våre gjester vet at vi har fantastisk kvalitet på lyd og bilde, og heldigvis består kinoopplevelsen av så mye mer enn tekniske begreper som Atmos, HFR og 4K.
– Hvorfor er markedsføringen blitt dårligere enn den var i vår – eller på samme nivå som i vår, da du lovte forbedring.
– Jeg kan være med på at vi helt klart kan bli bedre på å markedsføre den totale kinoopplevelsen; hvor både kvalitet på lyd, bilde, lerret og stoler naturlig nok inngår.
Kim Skarning Andersen sier han er i tvil hvor mange som har et særlig forhold til betegnelsen Dolby Atmos, og hvor mye vekt kinoen skal legge på det tekniske aspektet.
– Skal vi markedsføre det mer aktivt pr film, på våre nettsider, må vi også gjøre noen tekniske endringer for at det ikke skal ta for mye tid. Men, alt-i-alt kan vi helt klart bli bedre på å markedsføre det på nettsidene våre, og vil se nærmere på hva som er mulig å få til.
Facebook
RSS