
I det Kinoklubben runder seks år er det snart 110 norske kinoer som tilbyr denne fordelen til sine kunder. Hva er suksessfaktoren?
For å finne ut av det slo vi av en prat med Elisabeth Brinch, som har ledet Kinoklubben siden starten i januar 2016.
– Vi har hovedsakelig den samme hovedmålgruppen som vi har hatt hele tiden. Når vi velger filmer har vi en voksen dame i tankene, men vi vil gjerne at hun skal kunne ta med seg både mannen sin og moren sin på kino for å se filmen. Vi har også sett at konseptet med 50 % rabatt appellerer til studenter, så vi henvender oss mer og mer til den målgruppen. Alle som liker å få et godt tilbud og gode anbefalinger av kvalitetsfilmer innenfor sjangrene drama, humor og spenning er i Kinoklubbens målgruppe.
Den store nyheten for 2022 er altså at ODEON kino er med.
Jon Einar Sivertsen, Head of commercial performance – Northern Europe, sier at kjeden i forbindelse med at Kinoklubb-konseptet lanseres i Sverige – under navnet Biopasset – fikk en mulighet til å ta opp tråden rundt konseptet også for Norge.
– Integreringen i Sverige med medførte at vi får til en god integrering mot billettsystemet som gjør kundeopplevelsen bra, forteller Sivertsen.
Opprinnelig sa ODEON kino (da de het SF Kino) nei til Kinoklubben. De startet i 2016 i stedet sin egen fordelsklubb, Store filmopplevelser.
Den gang sa Sivertsen, som da var salgs- og markedsdirektør, dette til kinobransjen fagnettsted:
– Det er en helhetsvurdering, basert på konseptet og avtalen. Våre undersøkelser på målgrupper viser ikke at det er et stort behov for prisreduksjon mot den godt voksne målgruppen. Vi har ikke en betalingsutfordring med de i Norge. Det er ungdommer som har innvendiger på pris og til en viss grad barnefamilier.
Men på tampen av 2021 er tonen en annen:
– Fordelen for gjestene med Kinoklubben er at de nå kan velge å følge et konsept med kuraterte filmer fra kinoklubben som kan være en god påminnelse om å få med seg filmene som går, sier Sivertsen til KINOMAGASINET.
– Vi ser stadig at gjester går glipp av filmer de kunne tenke seg å se før de er ferdig på kino, det kan kommunikasjonen fra kinoklubben være med på å løse. Det handler ikke bare om rabatten men mer om man identifiserer seg med filmene som er i Kinoklubben og så får man en felles opplevelse sammen med andre. Kinoklubben har også vært gode til å lage arrangementer på filmer som vi også nå kan ta del av. Vi håper med introduksjonen av kinoklubb hos oss at de som blir medlem der går oftere på kino enn før, sier Sivertsen avslutningsvis.

Daglig leder Elisabeth Brinch i Kinoklubb Norge. Foto: John Berge, KINOMAGASINET ©
– Elisabeth Brinch – hva var nøkkelen til å få med ODEON, og hvorfor tok det så lang tid å få de med?
– Det var naturlig for Odeon å gå i dialog med oss i forbindelse med at de skal være med når vår «søsterklubb» Biopasset lanseres i Sverige. Vi har jo ønsket ODEON med hele tiden, og nå var det et godt tidspunkt til å ta opp tråden. Vi er selvfølgelig veldig glade for at de kommer med, slik at Kinoklubben nå blir et nasjonalt tilbud.

Fra et Kinoklubben-arrangement ved Nordisk Film kino Asker i forbindelse med Verdens verste menneske. Foto: Kinoklubb Norge. (Gjengitt med tillatelse.)
Facebook
RSS