
FAKTA OM HUGOPRISEN
Hugoprisen deles ut av Norske Filmdistributørers Forening en gang pr. år. Prisen er oppkalt etter landets første kinosjef Hugo Hermansen. Han var en svært kreativ og innovativ pionér som – i tillegg til å starte mange kinoer – også var involvert i produksjon og distribusjon.
Prisen og 50.000 kr går til en kinobedrift som har utmerket seg gjennom et helt år.
Vinner i 2017 var SF Kino Sotra som valgte å bruke halvparten på sosiale tiltak for de ansatte og resten på utstyr for å gjøre kinoens familiekonsept enda bedre.
Ingen er bedre enn Kimen kino i Stjørdal til å skape et høyt aktivitetsnivå for kinokundene sine. De har også en kinosjef som faktisk syr helt egne kostymer i forbindelse med markedsføringen.
Gro Langnes (39), senterleder hos Kimen Kino i Stjørdal, en del av Kimen kulturhus, som drives av Trondheim Kino, får masse skryt i begrunnelsen for Hugoprisen 2018.
– Jeg synes det er artig å gjøre noe ut av ting. Jeg sydde ridderkapper til barna under Den store kinodagen til Julekongen. Da sydde jeg hundre ridderkapper. Det siste jeg sydde var Paddington-kostymet. Jeg gjør det hjemme, sier Gro Langnes til KINOMAGASINET.
– Hva betyr det å få en slik pris?
– Det er utrolig stas. Den henger høyt. Etter at jeg fikk den, kom alle bort og gratulerte meg. Jeg hadde ikke trodd det! Jeg ante ikke at dette vil skje. Jeg kom til Oslo for å være med på et møte.
Hugoprisen deles ut hvert år fra Norske Filmdistributørers Forening. Under en middag i Oslo onsdag 14. mars ble årets pris delt ut.

Fra Kimen kinos Fifty Shades Freed-arrangement. Foto: Kimen kino.
Her heter det om Kimen kino at «de langtidsplanlegger markedsføringen i nært samarbeid med en nabokino (Trondheim kino. Red. anm.), de er flinke til å finne lokale samarbeidspartnere og de har en klar plan på hvordan de skal jobbe med hver enkelt film.»
Kimen kino, som startet opp 18. juli 2015, får også skryt for «høy bevissthet rundt bruk av sosiale medier.»
Når Kimen kino sørger for kinoarrangement så går de virkelig «all in» med en kreativitet og formidlingsglede uten sidestykke, mener foreningen. Som også skryter av at de ansatte på kinoen i svært stor grad er involvert i planleggingen og formidlingen av film.
NB: Kinoen vant også prisen for årets mellomstore kino i 2017, mens «morkinoen» Trondheim vant prisen for årets kino 2017:

Gro Langnes er senterleder for Kimen Kino i Stjørdal, som driftes av Trondheim Kino AS. Her er Langnes inne i en av de nye salene. Foto: Lars Sørnes, Stjørdalens Blad. (Gjengitt med tillatelse).
Hederlig omtale gikk til to andre kinoer:
Hederlig omtale 1: Edda Kino, Haugesund
De gjør mye på eget initiativ og er flinke til å skape lokale samarbeid. Kinosjefen er svært god til å følge opp og gi informasjon til hvert enkelt byrå. Morsomt eksempel på lokalt samarbeid: fikk lokal konditor til å lage 500 håndjern i belgisk sjokolade for å bruke i goodiebags i forbindelse med premiere på den nyeste Fifty Shades.
Hederlig omtale 2: Ørland kino, Ørland kultursenter
Ørland er flinke på sosiale medier, de har god og troverdig informasjon til publikum og bruker materiell fra medieserver flittig. De får mye ut av lite ressurser, er kreative og får til gode arrangementer helt uoppfordra: for eksempel en utevisning av Askeladden ved vannet.
Facebook
RSS