
NORSK KINO
Daglig leder: Therese Nordnes. Styrets leder Geir Bergkastet. Styremedlem: Øyvind Wold, Christin Berg og Morten Valestrand
Norsk Kinodrift AS er heleid av Oslo Kino fra 1.1.2010. Kjeden ble opprinnelig startet av Bergen kino.
Selskapets visjon er å være en løsningsorientert samarbeidspartner som viderefører den lokale kinokulturen. De har driftsavtaler med lokale kinoer, men ikke eierskap.
Driver kinoer disse stedene:
Asker
Askim
Halden
Horten
Hønefoss
Kilden (Tønsberg)
Kristiansund
Verdal
Ålesund (fra 01.01.2014).
HAUGESUND: Med drift av ni kinoer og ti fra nyttår av – med Ålesund da i folden – er Norsk Kino på stadig jakt etter nye prosjekter.
Administrerende direktør Therese Nordnes forteller til KINOMAGASINET at mange kommuner tar kontakt med Norsk Kino AS-kjeden for å undersøke muligheten for at kinokjeden overtar tidligere kommunal kinodrift.
– Vi ser selvsagt etter nye prosjekter. Vi er opptatt av det og mange kommuner tar kontakt, forteller Nordnes.
Hun poengterer at det har skjedd mye i kinobransjen i 2013, og viser til salg av Bergen kino (49 % kjøpt av SF Kino AS) og Oslo Kino (100 % oppkjøpt av Nordisk Film Biograferne). Kristiansand kommune vurderer også å selge, og mange andre kommuner er «på gjerdet» eller i tenkeboksen. Det kommunale kinomonopolet er en saga blott, og hele kinopolitikken og bransjeorganisasjonen Film & Kinos fremtid er ting som er inne i en endringsfase.
– Det er fryktelig store forandringer i en bransje som har ligget under Film & Kino. Det er spennende å se ettervirkningene av endringene i kommunenorge, sier Nordnes.
Norsk Kino AS opererer i samme oppkjøpsmarked som SF Kino og Nordisk Film Biograferne.
– Hva skiller deres kjede fra de andre?
– Vi er opptatt av å jobbe med de tingene som fungerer. Vi har verdier som vi tror på og det fungerer for oss. Vi jobber for å være en god lokalkino. Vi driver i lokale byer. Dermed er samarbeid med næringslivet og lokale aktører viktig. Alle kinoer er forskjellige. I Halden har vi en sal og i Tønsberg har vi ni. Så det er store ytterpunkter. Dermed kan vi ikke drive likt og må foreta lokale tilpasninger. Det er viktig å ha publikum i fokus. Vi har et team som tar imot besøkende og de samme folkene i salgsarealet som i døren. Vi ønsker å ivareta gjestene fra de kommer til de går, og ta vare på hele kinoopplevelsen. Den starter når du bestiller billettene, sier Therese Nordnes.
En annen kino hun nevner er Kristiansund, som kalles Caroline kinosenter siden forrige oppussing i 1987. Der har Norsk Kino AS drevet siden 2001. Caroline brukes på dagtid som konferansesenter.
– Et hus som er i bruk hele døgnet er noe mange andre kinoer skulle ønske de kunne kopierem, sier Nordnes. Nye oppgraderinger i Kristiansund er oppussing av foajeen og en ny storkiosk, og storsalen, Helan, er pusset opp.
Norsk Kino bruker Newmans billettsystem og har kioskavtale med Location. Sammen med eieren Oslo Kino, driver de fordelsprogrammet Kinopluss, som gir kundene merverdi. Systemet, som startet i 2011, sier Nordnes at kjeden har bare positive erfaringer med.
Kilden i Tønsberg er største kino i Norsk Kino-kjeden med ca 200.000 besøkende per år.
Oppstarten i Ålesund står for tur.
– Nå skal vi bli kjent med personalet. Vi ønsker å gjøre oppgraderinger og ta tekniske mål. Vi ser potensialet til å gjøre forbedringer og vi håper på en stor fest i Ålesund til våren, sier Nordnes.
– Hva med Dolby Atmos?
– Det er ting vi ser på hele tiden, hva vi skal gjøre av nyinvesteringer på kinoteknikk. Men vi har ingen konkrete planer ennå. At det vil komme i fremtiden er sannsynlig, svarer program og driftssjef Espen Pedersen.
Therese Nordnes startet i Norsk Kino i 2005 som kinosjef for Halden og Sarprsborg. Før det hadde hun jobbet for videokjeden Showtime i elleve år, hvor hun både var daglig leder og regionsjef for racking. I 2008 fikk hun jobben som adm. dir. for Norsk Kino.
Om forskjellene mellom video- og kinobransjen sier hun:
– I videobransjen måtte vi planlegge i god tid. Vi visste hva som var stort av filmene. På kino er alt ferskvare og det er ikke lett å være i forkant. Det er mer trøkk og man må smi mens jernet er varmt.
Facebook
RSS