
Nettkino AS
Nettkino AS eies av Kulturmeglerne AS (50 %), Kulturmeglernes daglige leder Svanhild Sørensen (30 %), Elisabeth Oftedal Sjaastad (15 %) og Rannveig Lie (5 %).
Nettkino sier de er fornøyd med at såpass mange forbrukere har meldt seg på for å teste ut den nye VOD-plattformen. Målet er å starte i løpet av juni 2017 og testperioden skal vare ut året.
I dette intervjuet med kinobransjens fagblad forteller prosjektleder for Nettkino AS, Elisabeth Oftedal Sjaastad, nærmere om status for Nettkino pr. 31. mai 2017.
Nettkino har hatt annonser via Facebook hvor de har invitert publikum til å teste tjenesten.
De har også lansert en nettside med noe kort informasjon om prosjektet som i korte trekk går ut på at man får en ny strømmetjeneste som tilbyr «håndplukkede kinofilmer» som «kan sees på alle plattformer og er tilgjengelig i 24 timer – til prisen av en kinobillett.»
Men så veldig mye mer er ikke kjent om prosjektet – som fikk 1,9 millioner kroner i støtte fra Kulturdepartementet sist vinter.
Les KINOMAGASINETs store sak om kinoene som er med og hvorfor de er med her:

Elisabeth Oftedal Sjaastad er prosjektleder for Nettkino i regi av Kulturmeglerne.
– Vi nærmer oss å sette i gang med betatesten, som er en fase hvor alle tekniske løsninger skal gås gjennom. Da trenger vi tilbakemeldinger fra publikum hvordan de opplever tjenesten. Dette blir innen kort tid. Ila. juni. antar vi, forteller Elisabeth Oftedal Sjaastad til KINOMAGASINET.no.
– Er det Digital Video Norge som leverer den tekniske løsningen?
– Ja.
– Hvordan skal tjenesten presenteres i praksis?
– Det får du se når vi kommer i gang. Det skal være en tjeneste som gir en god filmopplevelse og den skal være brukervennlig.
– Hva slags enheter kan man se filmene på/fra?
– De fleste enheter som det er vanlig å se strømmetjenester fra. Det tekniske er under kontinuerlig utvikling og det er naturlig at det også er app-basert.
– Hvordan har det gått når dere har søkt etter testpublikum?
– Vi har fått god respons. Det virker som folk vil teste. Deter tegn på at det er en tjeneste som etter etterlengtet. Vi håper å få innsikt og kunnskap om hvem de er og hva de forventer. Vi kjører testfasen frem til jul. Denne betafasen skjer til vanlig drift starter, men når det skjer, er ikke avklart, så det vil jeg ikke forskuttere. Men på et eller annet tidspunkt vil vi være klare til å rulle det ut. Alle er hjertelig velkommen til å teste. Det er positivt om flest mulig tester og gjerne folk fra forskjellige steder i landet.

Nettkino-logoen pr. mai 2017.
– Skal testerne betale for å se filmene?
– De vil måtte betale, men prisen er ikke avklart.
– Hvilke filmer vil dere tilby?
– Vi vil ikke gå ut med titlene, svarer Oftedal Sjaastad i intervjuet. Senere legger hun til:
– Det ligger i konseptet å aldri varsle på forhånd hvilke filmer som kommer. Dette er for at publikum ikke skal spekulere i at en film kommer på Nettkino og dermed ikke gå på kino.
– Hvilke distributører er med?
– Det samme gjelder distributørene og kinoene, vi vil ikke gå ut med det.
Etter sitatsjekk utdyper Oftedal Sjaastad dette via e-post:
– Vi er foreløpig i en begrenset betatest-periode. Hvilke filmer, og derav hvilke distributører, som er med vil endre seg fra uke til uke.
Etter det KINOMAGASINET erfarer er disse filmtitlene, distributørene og kinoene med fra dag én:
Tungeskjærerne (Tour de Force)
Fluefangeren (Europafilm)
Kvinne: Ukjent (Arthaus)
Fanget i nettet (Fidalgo)
Grimstad Kulturhus KF, Kolben kino i Oppegård, Kolvereid Kino i Nord-Trøndelag og Verdensteatret i Tromsø.
– Det kan jeg ikke kommentere, sier Sjaastad.
– Har det vært vanskelig å få med kinoer på testprosjektet?
– Jeg opplever en nysgjerrighet blant kinoene for prosjektet og at flere kinoer ser at dette kan være et viktig bidrag til at de kan holde sine kulturpolitiske forpliktelser. Spesielt små kinoer med én sal kan med et slikt tilbud supplere lokalpublikum. Vi er i kontinuerlig dialog med flere kinoer. Konseptet er åpent for alle kinoer som har lyst og vi tror, når vi kommer i gang, at flere vil melde sin interesse og vi håper å kunne fase inn dem inn fortløpende.
– Av distributørene som er med så langt, er det bare små og uavhengige. Hva med de større kinofilmdistributørene?
– Vi har en god dialog med distributører i alle størrelser. Det handler om hvilke titler som er ute på kino ila. året. Vi har hele tiden sagt at de titlene det er naturlig og eksprimentere med er titlene som opplever det sorte vinduet, og det tilsier gjerne mellom- og mindre kvalitetsfilmer. Så er det opp til hver enkelt distributør å vurdere om de har filmer som kan passe å teste med Nettkino.

Skjermbilde fra Nettkino.no.
– Hvordan skal dere markedsføre Nettkino?
– Det er klart at i dagens marked er det naturlig å tenke sosiale medier. Selv med tilskudd fra Kulturdepartementet er det begrenset med midler, så vi må være flinke og smarte i bruken av de ressursene vi har tilgjengelig.
– Kinoene som er med på testen uttaler til KINOMAGASINET at filmene skal vises på Nettkino etter at de er vist på kino – i det «sorte hullet – men på Nettkino.no står det at de skal vises mens filmene fremdeles går på kino. Hva er riktig?
– Dette vil variere fra film til film. Det sorte hullet slår jo inn litt ulikt. Vi har hele tiden sagt at vi ønsker å teste filmer etter at de har gått ca. seks uker på kino. Da viser statistikk fra Film & Kino at 90 prosent av kinobesøket er tatt ut. En del filmer vil faktisk være tatt av plakaten når de kommer til uke seks, men andre vil fremdeles ha enkelte forestillinger rundt omkring i landet. Filmer som er tatt av plakaten på alle kinoer, men som ennå ikke er tilgjengelige på andre plattformer – og kanskje aldri blir det – er også aktuelle for Nettkino.
Facebook
RSS