
Kinoteknisk leverandør Ulf Qvicklund fra Cinema Design mener de nye LED-skjermene kan bli erstattere for projektorene som i dag råder i kinobransjen.
– Absolutt. Jeg tror at LED-teknologien på sikt kan erstatte projektorer, om man ser bort fra prisen, svarer Qvicklund, som er tilstede på bransjemessen ISE (Integrated Systems Europe) 2018 i Amsterdam i Nederland.
Her har både Samsung og Sony, de to leverandørene av LED-kinosystemer, sine respektive utstillinger og demonstrasjoner. Samsung har allerede vakt oppsikt med andre generasjon av LED Cinema, som tilbyr 3D.

Fra Sonys ISE 2018-utstilling med LED-skjermene i fokus. Foto: Ulf Qvicklund.
Les en egen sak om dette her:
Sony på sin side viser sin Crystal LED, som de beskriver som «designet for bruk i ulike industrier» og som kan vise bilder i 8K x 2K. Med en visningsvinkel på nærmere 180 grader og justerbare eskaleringsegenskaper, kan den brukes til både presentasjoner, demonstrasjoner og underholdning.
På ISE, fra 6. til 9. februar, er det visning av ulikt innhold som demonstrer potensialet til Crystal LED-teknologien innenfor ulike sektorer, deriblant simulering av industridesign, i bilindustrien, underholdning og i ulike butikker. Sony ønsker åpnebart å sikte sine skjermer inn på et bredest mulig marked.

Crystal LED fra Sony på bransjemessen ISE (Integrated Systems Europe) 2018 i Amsterdam i Nederland. Foto: Sony.
For at Crystal LED kan brukes i de ulike bransjene, har Sony lansert kontrolleren ZRCT-200 som med HDMI- og Display Port-grensesnitt, støtter HDR-bilder (SMPTE ST 2084 og S-Log3). Dette blir også muliggjort gjennom den nye Colour Management-løsningen, som gjenskaper samme lys- og fargekontrast på alle skjermene, i tillegg til et bredt utvalg av OLED-monitorer og Crystal LED-systemet. Dette bidrar til å redusere tiden og arbeidsmengden som kreves for å finjustere fargeinnstillingene på én og én skjerm av gangen. Denne blir også demonstrert på standen.

Informasjonsdisplay om Sonys Crystal LED Display-system. Foto: Ulf Qvicklund.
Fordi industrielle designere ofte må håndtere store mengder data som er større enn 4K og 10 bit, vil Sony også demonstrere deling av 4K-materiale over IP. Fullskalaversjonen krever en IP-basert sømløs arbeidsflyt, for deling av innhold og fremvisning. Et programvaretillegg gjør integrering av flere enheter mulig, blant annet Crystal Led og IP-kommunikasjonsutstyr som er nødvendig for presentasjonen. I tillegg kan et web-basert, grafisk brukergrensesnitt installert på PC eller nettbrett, gjøre presentasjonen enda mer effektiv.
Besøkende på standen får også oppleve Sonys nyeste lydteknologi, Sonic Surf VR, et interaktivt rom hvor lydene flytter seg rundt i rommet på egenhånd. Man får muligheten til å dykke ned i et «virtuelt hav av lyder», eller besøke et virtuelt museum. Den unike kombinasjonen av lydteknologi, nyutviklet flerkanals-høyttalere og spesialutviklet programvare, gjør det mulig å simulere poppende lyder, samt flytte og dele opp lyder i ett rom ved hjelp av intuitiv programvare. Resultatet er en interaktiv opplevelse hvor lydene tilsynelatende beveger seg helt på egenhånd. Sonic Surf VR kan tilpasses et bredt spekter av applikasjoner som eksempelvis fornøyelsesparker, utstillinger og museer, badeland og bedriftslokaler.

Ulf Qvicklund, daglig leder av Cinema Design. Foto: John Berge.

Fra Sonys ISE 2018-utstilling med LED-skjermene i fokus. Foto: Ulf Qvicklund.
Facebook
RSS