
70-80 prosent av kinofilmomsetningen foregår utenfor Nord-Amerika, men dette mener en kinosjef at Hollywood-studioene har glemt.
«Hvis ikke kinobransjen får noen ny filmer i løpet av de neste månedene, så blir det ikke lenger noen kinobransje,» sier en britisk kinosjef anonymt til bransjebladet Variety, som retter søkelyset på statusene for kinoene utenfor USA.
Når den ene storfilmen etter den andre utsettes, fortsetter ukene og månedene hvor kinoene i Europa har lite eller intet nytt innhold å tilby av storfilmer. Selv om lokale filmer står sterkt både i Norge og ikke minst i Frankrike, så trengs den typiske «Hollywood-film» for å lokke massene til å dra på kino.
I Storbritannia åpnet ODEON 4. juli, mens konkurrenter som Vue og Cineworld egentlig skulle åpne 10. juli. Mne da både Tenet og Mulan ble forskjøvet, bestemte de seg for å vente. Pr. midten av juli er planen å åpne 31. juli, men også dette kan endre seg. Vue-sjef Tim Richards sier til Variety at kjeden vil vente og se om flere filmer blir utsatt. Vue har dog flere kinoer åpne i andre land, som Danmark, Tyskland, Polen, m.fl., men Richards sier at det ikke er bedriftsøkonomisk lønnsomt å drive kino med gamle filmer som hovedattraksjon.
«Vi kan se at forbrukertilliten øker, men vi kan ikke lykkes som en bransje før det blir en konsentrert satsing på store titler,» sier Richards til bransjebladet.

Vue West End i Londons Leicester Square under åpningsgallaen 10. juli 2017. Foto: Patrick von Sychowski – Celluloid Junkie.
Facebook
RSS