
Mannen og firmaet bak en mulighetsstudie fra 2020 om Fredrikstad kino – hvor han anbefalte å bygge et nytt kinoanlegg med fire til seks saler – er også den som skal rådgi den kommunale kinoen videre: Ivar Halstvedt fra Kulturmeglerne.
Etter en offentlig anbudsprosess via Doffin – der det ble invitert til konkurranse for inngåelse av avtale for kjøp av rådgivningstjenester for kulturrådgivning – kom det inn tre anbud om å være rådgiver i den videre prosessen, opplyser Fredrikstad kommune.
(Artikkelen fortsetter nedenfor.)
LES OGSÅ:
Hva skjer når Fredrikstad får to kinoer? Her er Ivar Halstvedts tanker.
Ivar Halstvedt står oppført som seniorrådgiver på Kulturmeglernes nettside, men benevnes som direktør for kinoavdelingen i anbudsdokumentene.
Halstvedt skal være kommunens kulturrådgiver gjennom prosjektet fra konsept til gjennomføring.
Halstvedt er født og oppvokst i Fredrikstad.

Fra Kulturmeglernes nettside. (Skjermbilde.)
Følgende faser ligger til grunn: behovsutredning, alternativanalyse, skisseprosjekt, forprosjekt, detaljprosjekt, entreprisekonkurranse og byggeprosjekt.
Kulturrådgiverens oppgaver vil blant annet være å utarbeide rom- og funksjonsbeskrivelser, overordnet prosjektering, grensesnittsmatriser, regnskapsanalyser og kalkyler for drift og investering, opprettelse av leieavtaler, gjennomføring av dialogkonferanser, samt å ivareta tekniske og bygningsmessige grensesnitt i prosjektering og utførelse.

Opplysningene om nøkkelpersonens forståelse, samt prosjektets gjennomføring og behov, er sladdet og unntatt offentligheten.
De andre som deltok i konkurransen var firmaene COWI AS og HRP AS. Sistnevntes tilbud ble avvist, opplyser kommunen.
Det var tilbyderen som hadde best forhold mellom pris og kvalitet, i henhold til tildelingskriteriene, som skulle få tilslaget.
Pris sto for 60 % og kvalitet 40 %. I tildelingen fikk Kulturmeglerne 10 poeng på alle felt.
I begrunnelsen fra teknisk drift i Fredrikstad kommune, ved prosjektleder bygg Dag Marius Andersen, heter det:
«Kulturmeglerne AS ble vurdert som best. Tilbudet deres ga en god forståelse av kommunens behov med tanke på prosess og erfaring med tilsvarende referanseprosjekter som alle omhandlet kinoanlegg med tilhørende funksjoner som er tenkt utført av Fredrikstad kino. Det som ble utslagsgivende ved poenggivningen her er Kulturmeglernes kompetanse og erfaring på investering, leieavtaler og drift av kinoanlegg. Kulturmeglerne AS tilbyr en faglig sterk ressurs med lang erfaring fra planlegging, utførelse, drift og utvikling av moderne kinoanlegg. I tillegg har de de mest forenelige referanseprosjektene sett opp imot oppdragets karakter, omfang og funksjoner.»
Blant referanseprosjektene som Ivar Halstvedt i Kulturmeglerne hadde fremhevet var alle slike han gjennomførte da han jobbet for SF Kino/ODEON kino, herunder ODEON Oslo, ODEON Ålesund og SF Kino Sotra. Halstvedt anmerker at disse prosjektene fulgte mye av den samme prosessen som er planlagt for Fredrikstad kinos nyetablering.
Fredrikstad kommune anslår at det trengs ca. 630 timer med rådgivning fra kinokonsulenten.
Dag Marius Andersen sier til KINOMAGASINET.no at budsjettet er ikke fastlagt, men at anskaffelsen hadde en ramme på 1,3 millioner kroner.
Vinnertilbudet er lavere enn dette, men den nøyaktige prisen kan Andersen ikke oppgi da man da lett kan regne seg frem til timeprisen for de 630 timene. Hvis tilbudet hadde vært på 1,3 millioner kroner, ville konsulentprisen vært på ca. 2.063 kroner pr. time.

Fra Kulturmeglernes pristilbud.

Fra COWIs pristilbud, med sterke sladder.
LES OGSÅ:
Hva skjer når Fredrikstad får to kinoer? Her er Ivar Halstvedts tanker.
Lokalavisen mener at Fredrikstad kino bør droppe utvidelsesplanene
Facebook
RSS