
I en trettensiders rapport fastslår Klagenemnda for offentlige anskaffelser (KOFA) at Film & Kino ikke har brutt regelverket.
Klagen fra Videvox på at Unique Cinema Systems fikk alle NOC-anbudene nådde ikke frem.
Avgjørelsen falt 10. februar 2015.
Det var i anbudsrunden om Network Operating Center (NOC), arrangert av Film & Kino høsten 2013, at alle kinosonene tildelt Videvox’ hovedkonkurrent, Unique Cinema Systems (UCS).
Fra før av hadde UCS alle sonene unntatt en. Videvox hadde den siste sonene for NOC-tjenester i første avtaleperiode.
Videvox sendte 23. desember 2013 en lengre klage til Film & Kino, som ble avvist.
– Vår klage til Film & Kino går på konkurransens form og konkurransens resultat. En slik konkurranse må ha et perspektiv på leveranser av tjenester og produktet med en horisont lengre enn noen få år. Ingen kunder eller markeder har noen gang hatt fordel av en monopolsituasjon. Vi leverer denne klagen med dette utgangspunkt: Kinoer og kunder skal kunne ha mulighet til å velge, uttalte daværende daglig leder Oscar Hovland i Videvox Norge til KINOMAGASINET.
Etter det sendte Videvox saken inn til Klagenemnda for offentlige anskaffelser (KOFA), den 28. februar 2014.
Network Operating Center (NOC)-tjenestene ble lagt ut på anbud 4. juni 2013. Årsaken var at rammeavtalen for NOC-tjenester utgikk 7. april 2014, etter digitaliseringen av kino-Norge i perioden 1. juli 2010 til 1. juli 2011.
Anskaffelsens verdi var på mellom 50 og 100 millioner kroner, heter det i KOFA-rapporten.
Etter forhandlingsrunder fremgikk det at UCS hadde den laveste prisen, og at Arts Alliance Media/Videvox hadde signifikant høyere pris. UCS scoret også noe bedre på kvalitet, med unntak av en gruppe.
I KOFA-klagen anmerket Videvox at hele konkurransen burde vært avlyst, grunnet brutte vilkår og at kravene til likebehandling ikke var utjevnet og burde ført til at konkurransen også ble avlyst. Samt at den tekniske informasjonen burde vært frigitt under forhandlingene, og hatt en lengre oppstartsfrist, med mer. Videvox mente også at de burde fått 33 % av kontrakten, siden konkurransegrunnlaget sa at en leverandør maks kunne få 67 %.
KOFA mener at innklagede, Film & Kino, iverksatte tiltak for for at det sannsynlig kunne være flere som vant flere grupper (av i alt sju) for NOC-tjenestene, hvor man kunne gi deltilbud. På klagen rundt at det maks var 67 % som kunne gis til en leverandør, anmerker KOFA at innklagede poengterte at man kunne fravike denne regelen hvis den nest mest fordelaktige tilbyderens tilbud var «vesentlig dårligere» enn beste tilbyder. KOFA aksepterer innklagedes skjønn på at Videvox’ tilbud faktisk var «vesentlig dårligere», og klagen fra Videvox avvises også på dette punktet.
Konklusjonen er at KOFA mener at Film & Kino ikke har brutt regelverket.
Facebook
RSS