
Tidligere Fast & Furious-besøkstall:
2 Fast 2 Furious: 150.047
Tokyo Drift: 83.190
Fast and Furious (4): 173.615
Fast and Furious 5: 223.800
Fast and Furious 6: 273.500
Kilde: UIP
United International Pictures A/S eies av United International Pictures Bv (95 %) og Ifh International Film Holdings Bv (5 %) og ledes av Simen Rognerud (f 1967), som overtok da Liv Jacobsen døde 8. september 2013. Driftsinntektene i 2013 var på litt over 86 millioner kroner og driftsoverskuddet før skatt var på nærmere 3,4 millioner kroner. Begge deler klart bedre enn foregående år, viser tall fra Proff.no.
United International Pictures ble stiftet så tidlig som 1970 og eies av Paramount Pictures (igjen eid av Viacom) og Universal Studios (eid av NBCUniversal/Comcast), og ble opprettet for å distribuere selskapenes filmer utenfor USA. De hadde også MGM, men de forlot avtalen i 2001, og har siden vært hos 20th Century Fox. United International Pictures har i Norge også distribusjonen av Sonys filmer, og den norske avdelingen jobber tett opp mot de tre studioene.
UIP er godt i gang med filmåret 2015, som fikk en pangstart med Fifty Shades of Grey. Og nå kommer både Annie og Fast & Furious 7. Og til sommeren kryr det av storfilmer fra distributøren.
Fifty Shades of Grey er per slutten av mars verdens mest inntektsbringende film i 2015, med en omsetning på snart 600 millioner dollar. Den er også per dags dato årets mest sette film i Norge – vi hadde nær sagt selvsagt! Den er nå sett av nesten 320.000 mennesker.
– Den unge målgruppen synes filmen er veldig bra! slår markedssjef Bentine Lassen fast.
En annen lansering som allerede er overstått er Svampebob Firkant Filmen: Svamp på land, som også gikk opp i 3D, fredag 20.02. Den ble innen slutten av mars sett av nærmere 80.000 personer. Figurene er kjent for mange fra NRK og Nickelodeon.
Sci-fi-filmen Chappie av Neill Bloomkamp (Elysium, District 9) hadde premiere 06.03. og er en stor satsing fra Sony med stor kampanje. Sjangeren er vanskelig på det norske kinomarkedet, men er sett av ca. 18.000 etter tre uker.
27.03. lanseres Annie på kino. I den nye versjonen er det ingen rødhåret, fregnete pike, men fargede Quvenzhané Wallis som Annie Bennett. Filmen er fra 2014 og fikk i USA to Golden Globe-nominasjoner, men også en Golden Raspberry Award (prisene som gis til de «verste filmene» for «Worst Prequel, Remake, Rip-off or Sequel» og Cameron Diaz ble nominert i kategorien for verste biskuespiller. Med et budsjett på 65 millioner dollar og en omsetning så langt på 134,6 millioner (ifølge Wikipedia) er filmen en moderat suksess. Filmen har fått for det meste negative eller lukne anmeldelser. (KINOMAGASINETs anmelder gir den terningkast tre.).
– Musikalversjonen av Annie i Norge gikk kjempebra, så det er stor kjennskap til Annie, sier Bentine Lassen, som KM nylig møtte for en gjennomgang av de viktigste filmene fra UIP i 2014.
– Det blir spennende å lansere. Filmen er modernisert på musikken, og samfunnet de bor i. Hun som spiller Annie er veldig sjarmerende. Norge er i særklasse fordi musikalen er så populær, så denne filmen er dubbet, noe originalfilmen fra 1980 ikke var.
Så er det Fast & Furious 7, med onsdagspremiere 1. april, i inngangen til påskeuken. I USA får den premiere fredag 3. april.
– Den regner vi med blir stor! I alle fall ikke mindre enn de forrige, sier Lassen.
– Denne serien har gått bedre og bedre for hver film. At det er Paul Walkers siste gjør at flere vil se den.
– Besøksmål?
– Vi ser for oss potensielt 250.000 potensielt.
Utvalgte filmer videre
10. april: Ex Machina har alle utendørsscenene filmet rundt landskapshotellet Juvet i Valldal på Sunnmøre. Kanskje det trigger litt ekstra, undrer Lassen. Det skal liksom være Alaska, men er altså filmet i Norge.
Det er mannen bak 90-talls romansuksessen (som senere ble film), The Beach, som har laget Ex Machina – Alex Garland. Han debuterer nå som regissør av sitt eget manus. Ex Machina beskriver han overfor The Guardian som en «rar, liten film», som han ville lage med minst mulig forstyrrelser. Da er det viktig å holde kostnadene nede. Her er det 24-årige Caleb (Domhnall Gleeson) får besøke sjefen i firmaet han jobber i. Nathan (Oscar Isaac) har skapt en robot som han vil at Caleb skal ta Turing-testen på. Er roboten Ava (Alicia Vikander) helt menneskelig?
22. mai: Pitch Perfect 2. Oppfølgeren til suksesskomedien Pitch Perfect fra 2012. De morsomme, musikalske krumspringene til Fat Amy (Rebel Wilson) og Beca (Anna Kendrick) går videre gjennom det siste året på Barden University.
– Eneren ble ganske populær, tross liten kinolansering, sier UIP-Lassen og beskriver denne filmen som «ordentlig feelgood» og lover en litt større satsing nå.
12. juni: Jurassic World. En dinosaurtemapark slår opp dørene på Isla Nublar. For å øke besøkstallet prøver forskerne å utvikle en helt ny dinosaurart. Det angrer de snart på.
– Originalen er jo en av filmene som alle husker, og serien var veldig populær. Denne blir også skummel. Man skal bli litt skremt! sier Lassen.
3. juli: Minions. De herlig morsomme Minions-figurene fra Grusomme meg er tilbake med sin helt egen film.
– Denne skal bli minst like stor som forrige Grusomme meg. Minons reiser til en Skurkemesse for å finne seg en ny skurkesjef. Merkevaren er nå godt kjent. Film nr. 1 av Grusomme meg ble ikke en så stor suksess, grunnet Knerten-feberen som da herjet. Men Grusomme meg 2 ble kjempestor, og ble lansert på samme tid i fjor, sier Lassen.
Grusomme meg (15. oktober 2010) ble sett av 120.000, mens Grusomme meg 2 (5. juli 2013) ble sett av nærmere 270.000 på kino i Norge.
10. juli: Terminator: Genisys. He is back, Arnold Schwarzenegger, og etter fire tidligere filmer må hele universet «omskrives». I 2029 herjer krigen mellom mennesker og Terminator-maskiner. En soldat sendes tilbake i tiden for å forhindre Skynet-angrepet på John Connors mor, Sarah.
– Hele franchisen introduseres for en ny generasjon. Det er vel så viktig å introdusere den for en yngre målgruppe, som de eldre fansen. Her går vi markedsmessig bredt ut digitalt for å nå unge menn, sier Lassen.
Øvrige store sommerlanseringer blir Ted 2 (17. juli), hvor det blir gjensyn med John (Mark Wahlberg) og bamsen Ted i oppfølgeren til Seth MacFarlanes suksesskomedie. Og Pixels (24. juli), hvor en gjeng videospilleksperter rekrutteres av millitæret til å bekjempe spillfigurer fra 80-tallet som har invadert New York.
31. juli lanseres Mission: Impossible – Rouge Nation, den femte filmen i serien med Tom Cruise som IMF-agent Ethan Hunt.
– Dette er en skikkelig blockbuster og jeg er veldig glad for at vi får den så tidlig! sier Lassen.
Høstlanseringen er på plass, men her er ikke alle detaljene klare ennå, men Lassen trekker frem Everest (18. september) av islandske Baltasar Kormákur, som er filmen om den katastrofale ekspedisjonen på Mount Everest i 1996, hvor flere fjellklatrere mistet livet.
Crimson Peak (16. oktober) er den nye filmen fra Guillermo del Toro og beskrives som en isende grøsser. Den unge forfattereinnen Edith Cushing flytter til et gammelt herskapshus, og oppdager at hennes nye sjarmerende ektemann ikke er hvem han fremstår som.
En ny versjon av Friday the 13th kommer 13. november.
Til 2016 lanseres filmen om Apple-gründer Steve Jobs (22. januar 2016), ganske enkelt kalt Steve Jobs, med regi av Danny Boyle og Michael Fassbender som Jobs.
Zoolander 2 kommer 19. januar 2016, Beverly Hills Cop 4 den 8. april 2016, The Huntsman 22. april 2016, Neighbors 2 13. mai 2016, Teenage Mutant Ninja Turtles 2 den 3. juni 2016, mens spillsuksessen Uncharted blir film, og får premiere 3. juni 2016.
2016 byr også på en ny versjon av The Mummy, en ny Jason Bourne-film, Smurfene 3 og Star Trek 3, mens i 2017 kommer blant annet en ny King Kong-film og Pacific Rim 2.


Facebook
RSS