
OSLO: Kinoreklame var i fokus da CAPA Kinoreklame og Media Direct Norge (MDN) for andre år på rad inviterte til Kinofagdag.
– Dette må bli en tradisjon, sa MDN-sjef Lieblein i innledningen. Han sa at de to konkurrentene har tatt hintet etter responsen fra forrige gang (i 2015) hvor det ble for mange tema og for lite i dybden. Derfor gikk de i år kjappere til verks, med færre tema og dypere i materien.
– Vi er veldig stolte av å drive med kino. Kinobesøket er opp 14 % fra i fjor. De av dere som har sett medietallene, ser vi gjør det bra målt mot 2014, da vi var helt nede. Men da er enkelt å gå opp igjen, selvfølgelig! sa Lieblein.
IKKE KONGEN PÅ TRYNET
Broadcast manager Marianne Massaui fra Mediacom slo fast at tross VHS, DVD, Blu-ray og Pirate Bay så holder kinobesøket seg stabilt.
– Det er fremdeles blockbusterne som bestemmer om det blir et godt kinoår eller ikke. I år er det et klassisk kinoår med gode filmer.
– Men skal Kongens nei tryne som Birkebeinerne? Vi kan ikke ha to storfilmer som tryner samme år, så jeg sier 600.000 besøkende på den. Det har jeg bestemt meg for!
– De unge går fremdeles mer på kino enn de gamle, sett på makan! Kino er fremdeles Norges viktigste kulturtilbud. Det er flere brukere enn på konserter og et fint lavterskeltilbud.
Massaui mener kino skaper oppmerksomhet og at reklamefilmene vist der gir en høyere reklameobservasjon enn i andre visningsformer.
– I år er «sky is the limit». Det har vært 50 % vekst innen kino hos mediebyråene så langt i år.
– Det er to hovedgrunner til det. Flere blir med, som har vært borte fra kino og flere aktører segmenterer mediebruken.
IMAX ER KRYDDER
Kinofremtiden? Ikke så mye annerledes enn nåtiden, men innholdet avgjør, slo hun fast.
– Det er spennende at kommer IMAX-kino i Oslo. Det er fint med «krydder».
Research and Insight Manager Michael Tull fra det britiske kinoreklameselskapet Digital Cinema Media – som har 80 prosent av markedet – presenterte en undersøkelse fra Millward Brown.
– Kino spiller en nøkkelrolle i mediamiksen for annonsørene. Kino bidrar til at varemerker huskes, det skaper en emosjonell forbindelse mellom varemerket og forbrukerne, og produktene virker ofte annerledes og blir da vurdert og skaper buzz hos forbrukerne, sa Tull og mente det. Han hadde solid statistikk å vise frem på lerretet.
– I utenforverdenen er det så mye som distraherer folk. Det er vanskelig å engasjere folk. Men i kinosalen er det ikke slik.
KINOREKLAMEN HAR EN EFFEKT
Millward Brown-undersøkelsen viste at kinoreklame i mye større grad en annen reklame får folk til å kjøpe noe. Nettannonsering ga kun 0,6 % kjøpseffekt. Magasiner 2,1 %, og kino? 3,6 %.
Hvilket medium gir størst effekt på hvorvidt noen vil anbefale et produkt? Her «vant» magasiner med 1,7 %, kino fikk 1,4 % og nettannonsering igjen 0,6 %.




Facebook
RSS