
Billettsystemleverandøren DX og kinoteknikkleverandøren Videvox Norge har inngått en forpliktende samarbeidsavtale.
Det mener de to selskapene – basert hhv. i Bodø og Sandvika i Bærum kommune utenfor Oslo – vil gavne ikke bare dem selv, men også kinokundene.
DX og Videvox sier dette er den første store avtalen som er gjort på tvers av kinoleverandørsidene i Norge.
I første omgang dreier avtalen seg om et samarbeid om «signage» – digitale informasjonsskjermer.
Mens selskapene har holdt på med dette hver for seg og kjempet om markedsandeler, skal de nå altså presentere en felles løsning.
Haugesund-møte
En dialog innledet under filmfestivalen i Haugesund i august 2015 ble startskuddet for det som nå presenteres i mars 2016.
I praksis betyr avtalen at DX nå legger ned sin egen visningsløsning og går for Videvox’ løsning: Incode.
Dette systemet har Videvox hatt stor suksess med de senere årene. I selskapets morland, Sverige, er det nær 30 kinoer som bruker systemet og på Kastrup flyplass i Danmark er flaggskipet. Der er det hele 160 skjermer som bruker Icode.
DX har hatt en egen programvare for å vise ting på skjerm i foajeområdene på kinoene.
Men, medgir daglig leder Oddvar Haug Jenssen:
— Det har vært et sideprosjekt for billettsystemet. Vi har satt oss ned og tenkt over hva er kjernevirksomheten vår? Det er bilettsystemer og vi vil ha mer fokus på det.
Matcher bra
Jenssen beskriver det hele som en «perfekt match»:
– Vi installer Incode på de skjermene som kjører vårt system, E-front, i dag. Vi blir salgsleddet overfor bransjen på Incode og kundene får all support fra oss.
Videvox-sjef Marius Christiansen beskriver det som «kjempespennende».
– Dette vil komme kundene til gode og gir selskapene spillerom til å gjøre det vi er best på.
Han mener at både DX og Videvox er firmaer som er «dynamiske».
– Vi ønsker å være tidlige ute med nye ting, sier Jenssen.
Incode
Incode har fire innholdstyper: postere, trailere, programinfo og egen, lokal kinoinfo.
Det er nå åtte år siden de første informasjonsflatskjermen ble hengt opp på kinoer og kulturhus. Blant de første kundene til DX var Oppdal kulturhus og Kolben kulturhus på Kolbotn i Oppegård.
Endringer på åtte år
Hva har endret seg siden dengang? Vel, som de fleste vet er skjermene blitt tynnere/flatere, med bedre oppløsning og til en viss grad rimeligere. Nå velger kinoene som regel 48″ og 55″.
– For en del år tilbake var det å kjøpe slike skjermer en stor investering for kinoene, som de så på som en mulighet for å få reklameinntekter på. Det viste seg å ikke fungere, da det var vanskelig å selge slik reklame. Men nå vil kino og kulturhusene ha det som egenreklame og det er ikke en så stor investering, forteller Oddvar Haug Jensssen.
Et tydelig trendtegn er at fysiske plakater fases ut til fordel for nettopp disse skjermene. Bransjefolkene sier de ser at dette øker. På en skjerm kan et uendelig antall plakater vises, fremfor fysiske plakater som tar mye plass for å få vist flere. Såkalte bevegelsespostere (motionposters) er også i skuddet å vise på informasjonssskjermene.

Facebook
RSS