
Den norske kinobransjen har fått sitt eget CineEurope eller CinemaCon, fastslår avdelingsdirektør Jørgen Stensland i Film & Kino.
Den norske kinokonferansen 2013 gikk av stabelen i Trondheim 19. – 21. november. Den 18. og 19. november var det også grunnkurs for nye kinosjefer og teknisk kurs for maskinister.
I alt var det over 220 deltakere, forteller markedsrådgiver Monique Sjøberg i Film & Kino til KINOMAGASINET.
Sammen med Jørgen Stensland og Rolv Gjestland, rådgiver kinodesign og teknikk, var de trekløveret som sto for den praktisk gjennomføringen av arrangementet.
Rolv Gjestland forteller til kinobransjens fagblad at Film & Kinos temakurs skjer annethvert år, og at han i 2012 fikk idéen til å utvide dette.
– Kristiansand kino hadde fått testpiloten fra Dolby med Atmos, akkurat installert, og jeg tenkte det var morsomt å gjøre en større greie med seminaret. Så jeg satte opp en liste over forelesere og Jørgen bisto, og alle sa ja. Dermed ble det et svært seminar med mange deltakere og stor suksess, sier Gjestland.
I 2012 var det ca 75 deltakere og med foreleserne var det ca 100 påmeldte. Fjorårets konferanse dannet så grunnlaget for årets Den norske kinokonferansen 2013 – som nå fikk eget navn og ble ytterligere befestet som et «må-være-med-på»-arrangement i bransjen.
– Vi ser for oss det hele som en miniversjon av CineEurope og slike store, internasjonale konferanser, sier Gjestland.
I år, som i fjor, ble det hele arrangert i samarbeid med Fremtidens kino-prosjektet til Location AS, som igjen er sponset av Coca Cola og hvor Film & Kino bistår.
Den norske kinokonferansen 2013 var i stor grad selvfinansierende, opplyser Gjestland.
– Hva kostet det å arrangere konferansen?
– Budsjettet er på 100.000 kroner. Vi har fått en del sponsorstøtte, fra Location, Filmweb, Videvox, Unique Cinema Systems og DX.
Rolv Gjestland sier at Film & Kino nå ønsker å «ta arrangementet videre» neste år.
– Vi har masse ideer til å fornye det. Det er mye som skjer i bransjen for tiden og jeg fikk inntrykk av at folk er fornøyd med arrangementet, sier han.
Han mener det er veldig viktig å inspirere hverandre, oppdatere hverandre, og få kunnskap fra andre utenfra, og ikke minst holde bransjen samlet.
Film & Kino vil nå sende ut en spørreundersøkelse blant deltakerne.
– Foreløpig har jeg fått mange gode tilbakemeldinger. Kinosjefene og de andre fra kinoene sa de får veldig mye utbytte av slike fagdager. De små kinoene vil ikke ha samme muligheten som de store med f.eks. Atmos, men slike seminarer kan da ha akademisk interesse. Får vi bra tilbakemeldinger på evauleringen, vil vi gjøre et tilsvarende arrangement, sier avdelingsdirektør Jørgen Stensland i Film & Kino til KINOMAGASINET.
– Hvilke seminarer var mest interessante?
– Alt! Alt var interessant, jeg greier ikke velge. Det er det som gjør kino så spennende – at det er mange fagfelt.
KINOMAGASINET var tilstede og dekket Den norske kinokonferansen 2013.
Les våre allerede publiserte reportasjer fra konferansen ved å se på lenkene under. De kommende dagene blir ALLE seminarene presentert, samt flere intervjuer.
Facebook
RSS