
Kinoklubb (Kinoklubb Norge)
Kinoklubb Norge eies og drives av Filmweb AS. 80 kinosteder var med fra starten, 2. februar 2016.
Et medlemskap i Kinoklubben koster 149,- pr. år.
Blant kinoene som er med og markedsfører det nye tilbudet – rettet mot «godt voksne» kinogjengere, finner vi naturlig nok Filmwebs majoritetseier, Nordisk Film, som har med alle kinoene i sin kjede.
Store kjeder som KinoNor (Trondheim, Aurora og Haugesund) er også med, samt KinoAlliansen (alle, minus fire - se under), KinoSør og Drammen (begge deleid av Nordisk Film).
I tillegg er flere kommunale kinoer med, herunder Fredrikstad, Lillehammer, Hamar, Kongsberg, Kongsvinger, Larvik, Porsgrunn (Filmsentret Charlie), Tysvær, Voss, Ørsta, med flere. Det er 81 kinoer med.
SF Kino-kjeden er ikke med i klubben. Det er heller ikke disse kinoene i Kinoalliansen: Førde, Gjøvik, Molde og Oppdal.
Se oversikt over deltakende kinoer her.
Kinoklubben er en stor satsing fra Filmweb, som har uttalt at målet er å få 40.000 medlemmer i løpet av 2016. Målet i Norge er på sikt 100.000, men i første omgang ble det sagt at man ønsket å skaffe 40.000 medlemmer i løpet av 2016.
Dette er de neste filmene i Kinoklubben:
A Perfect Day – 03.06.2016
Løvekvinnen – 26.08.2016
Kongens nei – 23.09.2016
Florence Foster Jenkins (med Meryl Streep og Hugh Grant) – 04.11.2016
Se våre tidligere saker om Kinoklubb Norge via lenkene nedenfor denne artikkelen.
For mer informasjon besøk kinoklubb.no.
Flere kinoer KINOMAGASINET har snakket med nekter å uttale seg om hvordan Kinoklubben fungerer blant deres kunder. Filmweb avviser likevel at de har gitt noen munnkurv.
Det er veldig uvanlig respons å få for oss. Vanligvis snakker alle kinosjefer fritt om alle tema overfor kinobransjens fagblad.
Vi har stilt helt kurante spørsmål.
Her er eksempel på spørsmål mange kinoer nekter å svare på:
– Hvordan har lanseringen av Kinoklubben gått i din by/kjede?
– Hvor mange meldte seg inn i din by/kjede?
– Hvordan har klubben blitt mottatt av publikumet den er rettet mot i din by/kjede?
– Hvordan har dere markedsført klubben i din by/kjede?
– Hva slags erfaringer gjør dere dere nå etter at klubben har lansert tre filmer?
– Hvordan vil du betegne responsen fra kjedens kunder på klubben?
Svar vi som regel fikk var:
«Her henviser jeg til Filmweb.»
«Vi har fått beskjed at du skal kontakte Filmweb.»
«Alle disse spørsmålene må du nesten ta med Filmweb, da det er de som eier og drifter Kinoklubben.»
«Alt av spørsmål om Kinoklubben må du ta med Elisabeth og Filmweb.»
Overfor daglig leder Elisabeth Brinch i Kinoklubb Norge spurte vi derfor om dette via e-post, da Brinch i denne omgang ikke ønsket å møte oss eller svare på spørsmål via telefon:
– Hvorfor kan og vil ikke kinoer svare på helt enkle spørsmål om en markedskampanje og hvordan den fungerer hos dem lokalt?
– Har Filmweb noen forutsetninger for å svare på det vi lurer på for hver enkelt kino?
– Vil Filmweb svare på det om vi spør konkret for hver enkelt kino?
– Har kinoene fått munnkurv fra dere, og ikke fått lov til å uttale seg?
Brinch svarer skriftlig:
– Jeg synes det er meget spesielt at du antyder at vi har gitt kinosjefene munnkurv. Det stemmer på ingen måte. At folk henviser til Filmweb og meg for kommentarer er ganske naturlig, i og med at det er vi som eier og drifter Kinoklubben – nettopp som flere av kommentarene du har fått også understreker. Svaret mitt er at det på ingen måte er riktig. Det ville jo vært litt av en risikosport, om man skulle forsøke å kneble 81 kinosjefer. Sånt driver vi ikke med i Filmweb.
– På tross av dette overnevnte har en del kinoer sagt åpent til KINOMAGASINET hva de mener og har opplevd rundt klubben. Her er noen utvalgte kommentarer. Har du noen kommentarer til disse?
Her er hva de forteller:
Konst. kinosjef Morten Andre Ørmen ved Lillehammer Kino: «Det har vært svært få solgte billetter via Kinoklubben. Det har gått labert.»
Kinosjef Espen Jørgensen i Hamar Kino: «Det har ikke vært mye pågang.»
Kinosjef Ingeborg Flornes hos Namsos Kino: «Vi har ikke har fått til så mye resultat. Ideen i seg selv er god og det kan tenkes at det er bedre i større, store byer – det er mulig. Men det er ikke store resultater å se her. Det kan vi ikke gjøre så mye med. Det er bra markedsført, både nasjonalt og lokalt.
– Hva er årsaken?
– Kanskje er det ikke den rette målgruppen man har satset på. Det ble snakket om det både før og underveis. En ting er hvordan det har vært gjort i Danmark. Det er noe annet her i Norge.»
Kinosjef Ketil Tronstad hos Steinkjer Kino: «Det ble solgt noen få Kinoklubb-billetter på Carol og Grand hotel. Men det har ikke vært noen kjempesuksess.
– Hva skyldes det – filmene eller konseptet?
– Spør du meg, så spør jeg deg. Nå sier Kinoklubben at det vil ta tid og få opp og gå,. Det kan se ut som de har rett – at det vil ta tid før det tar av.
Kinosjefen spekulerer i at prissenstivitet er større blant ungdom, mens de eldre vil ha events.
– Tross for reservasjonene våre, så må vi være med. Vi kan ikke bare si nei. Vi må være med og bidra. Om det ikke går, så kan vi si at vi har vi prøvd. Det tror jeg mange tenkte.»
Kinodirektør Arild Kalkvik i Trondheim Kino: «Det har vært skuffende lite pågang. Men vi har merket at det har vært mer pågang den siste tiden enn i begynnelsen.»
Elisabeth Brinch ble forelagt alle overnevnte uttalelser og valgte å ikke kommentere kommentarene fra ulike kinosjefer.
Hun skriver også at hun synes det hele er en «merkelig sak».

Facebook
RSS