• Nyheter
  • ANMELDELSER
  • KINOBRANSJEN
  • LES MAGASINET DIGITALT
  • Om oss
  • Kontakt
  • LEDIG STILLING
KM
  • Nyheter
  • ANMELDELSER
    • En sterk og adrenalinfylt oppfølger: John Wick: Chapter 4
    • Anmeldelse: Shazam! Fury of the Gods
    • Anmeldelse: The Dam
    • Anmeldelse: Ung pike på den irske landsbygda – The Quiet Girl
    • En trygg og blodig oppfølger: Scream VI
  • KINOBRANSJEN
    • Filmdistributørene hedret Vega Scene 
    • Kinoklubben har nådd en stor milepæl
    • Flere nye abonnenter på KINOMAGASINET på nyåret 2023
    • Kun Dolby-utstyr i Altas nye kinosal
    • ODEON slo kinodagrekorden fra 2019
  • LES MAGASINET DIGITALT
    • KINOMAGASINET 8•2022
    • KINOMAGASINET 1•2022
    • SPESIALBILAG: Lange flate ballær III
    • Et abonnement gir deg gratis digitalversjon og bladet tilsendt i Posten
    • Beskyttet: KINOMAGASINET 6•2021
  • Om oss
  • Kontakt
  • LEDIG STILLING
  • Facebook

  • RSS

ANMELDELSE

Anmeldelse: Spider-Man: Homecoming

KINOFILM : Spider-Man: Homecoming

5
Karakter:

Konklusjon:

Spider-Man: Homecoming er en spennende, morsom og vellykket retur for Edderkoppen, som balanserer stor action med intime, menneskelige øyeblikk.

Eksterne lenker. Les mer hos:

Anmeldelse: Spider-Man: Homecoming
Rafael Motamayor
6. juli 2017

FILMFAKTA

Norgespremiere: 07.07.2017
Sjanger: Eventyr/Action
Skuespillere: Tom Holland, Michael Keaton, Jacob Batalon, Zendaya, Robert Downey Jr.
Regi: Jon Watts
Manus: Jonathan Goldstein, John Francis Daley, Jon Watts, Christopher Ford, Chris McKenna, Erik Sommers
Nasjonalitet: USA
Språk: Engelsk
Distribusjon: United International Pictures
Produksjonsår: 2017
Lengde: 2 t. 13 min.
Aldersgrense: 12 år
Begrunnelse: Intense actionscener og voldshandlinger i et tydelig fantasiunivers, gjør at denne filmen 12- årsgrense.

HANDLING

Peter Parker ønsker å bevise at han fortjener en fast plass på The Avengers-teamet, og går imot Starks beskjed om at han skal holde en lav profil. Når han kommer på sporet av Vulture , som har forårsaket en krimbølge med sine farlige våpenoppfinnelser, ser Peter sitt snitt til å bevise hva han er god for. Men å leke med de store gutta er noe helt annet enn å fakke småtyver i New Yorks gater, noe Peter ganske snart får erfare.

Spider-Man: Homecoming tar oss tilbake til en enklere tid: da tenåringsfilmer var i vinden og Marvels sameksisterende filmunivers ikke var en realitet.

Etter 15 år og fem Spider-Man-filmer – seks hvis du teller gjesteopptredenen i Captain America: Civil War – føles det forfriskende å ikke høre Onkel Ben si «With great power comes great responsibility», eller å ikke se enda en annen Onkel Ben dør, for ikke å snakke om nok en ny Green Goblin.

Hver gang en ny superhelt-film kommer ut snakkes det mye om «superhelt-utmattelse», og at publikum begynner å bli lei av disse filmene. Det måtte et samarbeid til, mellom to studioer, for at vi endelig skulle få oppleve en god Marvel-film med vår alles vennlige nabo, Spider-Man.

På Comic-Con International: San Diego i 2016 snakket regissør Jon Watts om at han var inspirert av klassiske high-school filmer fra 80-tallet som 16 Candles og The Breakfast Club, da han skulle gripe fatt i Spider-Man: Homecoming.

Watts sa han ville fokusere på hverdagslivet til den unge superhelten, som det å måtte gå på skolen med andre ungdommer. Men trailere til Homecoming har «solgt den inn» som en actionfylt film – med Iron Man som nesten en slags hovedkarakter.

Mine damer og herrer: det er en glede å kunne fortelle dere at det er ingenting å være bekymret over.

Det finnes mange referanser til tidligere Spider-Man filmer i Spider-Man: Homecoming, men ingen bedre enn dette fra tog-scenen i Spider-Man 2.

Tom Holland spiller Peter Parker, og han er ikke din gjennomsnittlige superhelt. Han er en smart, nerdete, pinlig tenåring som har blitt litt høy på pæra. Sammenlignet med forgjengerne? Holland er enn mye mer morsom Spider-Man enn Tobey Maguire, og en litt mer seriøs Peter Parker enn Andrew Garfield, og det fungerer bra i denne filmen.

Peter har fått en smak av det gode superheltlivet– som etter å ha blitt invitert av selveste Iron Man til å hjelpe The Avengers i Captain America: Civil War. Å gå på skolen som en vanlig gutt er altfor kjedelig for ham. Han vil ingenting mer enn å dra ut med Tony Stark og kjempe med resten av The Avengers, men Tony sier nei. Når du har slått selveste Captain America, er det å fakke en vanlig sykkeltyv selvsagt ikke så spennende akkurat.

Men det er akkurat dette som skiller Spider-Man: Homecoming fra resten av Marvels filmunivers, og viser et nytt perspektiv i franchisen, nemlig et gatevisning-perspektiv. Barna lærer om Sokovia-avtalen og ser propagandavideoer fra Captain America om trening og helse på skolen. Peter må balansere superheltlivet med debattklubben, spanskprøver og skolearbeid. Det er spennende å se hvordan klassekameratene reagerer på at Peter stadig forsvinner midt i skoledagen, og både morsomt og trist at han blir mobbet som Peter, selv om alle elsker Spider-Man.

Det er trist og skuffende å høre Michael Giacchinos musikk til filmen, som er altfor forglemmelig i forhold til hvor bra og ikonisk musikken til Danny Elfman fra originaltrilogien var.

Tom Holland og Jacob Batalon spiller bestevenner og komikerduo i Spider-Man: Homecoming.

I motsetning til de fleste andre Marvel-filmene bruker Spider-Man: Homecoming humor på en naturlig og troverdig måte, og karakterene virker som vanlige tenåringer. Ja, vitsene kan virke litt for barnslige, men de er jo unge.

Blant rollegalleriet finner vi Jacob Batalon som Ned, Peters hysterisk morsomme sidespark og bestevenn. Det er også Michelle «M. J.» Jones – Peters platoniske klassekamerat – spilt overraskende godt av Zendaya, som viser imponerende god evne til komisk timing. Hun har dessverre fått for få scener i filmen, ettersom regissør Watt dessverre har valgt å vise altfor lite av de kvinnelige karakterene. Filmens obligatoriske kjærlighetsinteresse, Liz, spilles av Laura Harrier, som gjør en god jobb med det hun får, som igjen ikke er mye.

For enkelte seere vil fokuset på ungdomsliv kanskje fremstå som kjedelig. Men det er egentlig det som er mest interessant med Spider-Man: Homecoming. Det er mindre på spill her enn i en gjennomsnittlig Marvel-film og derfor fokuserer man på andre ting enn en gigantisk lysstråle som truer med å ødelegge verden. I stedet tar historien for seg hverdagslivet til vanlige beboerne av Marvel-universet, og hvordan hendelser fra tidligere filmer påvirker disse menneskene.

Filmens skurk, Vulture, er et perfekt eksempel på dette, og på hvordan Spider-Man: Homecoming skiller seg fra andre Marvel-filmer.

Selveste Michael Keaton (den opprinnelige Batman for 80-90-talls generasjonen) spiller Adrian Toomes. Han driver et byggfirma som får oppdraget etter New York-angrepet i den første The Avengers-filmen. Men etter byråkratene fjerner ham fra oppdraget begynner han å selge ulovlig alien-teknologi på svartebørsen. For første gang siden vi ble introdusert til Loki i Thor i 2011 har vi en Marvel-skurk vi kan forstå og kanskje heie på.

Michael Keaton er fantastisk som en middelklasse skurk skapt av byråkratiet – i Spider-Man: Homecoming.

Michael Keaton gjør sin beste Michael Keaton-prestasjon og gir oss en skurk som er skumlest når han er stille. Det er sjeldent Adrian Toomes hever stemmen, men i stedet viser Keaton stor intensitet bare med kroppsspråket.

Likevel må Marvel-sjefene åpenbart ha fått viljen sin da også Spider-Man: Homecoming må passe inn Marvels «en størrelse passer alle»-arketype. Derfor tvinger de inn så mye av Marvel-universet som mulig og gir filmen en unødvendig stor finale for å tilfredsstille Marvel-fanatikere.

På sammen måte som Logan gjorde tidligere i 2016, viser Spider-Man: Homecoming at de beste superheltfilmene først og fremst er sjangerfilmer, med en superhelt som protagonist. Uansett hvor farlig det blir, og hvor mye action en film har, må den komme tilbake til karakterene – og i Peter Parkers tilfelle, skoleliv.  Og det er faktisk ganske mye spennende som skjer der!

Relaterte sakerfilmForsidenMarvelSpidermansuperhelt
Kommentarer:
Vis kommentarer (1)
ANMELDELSE
6. juli 2017
Rafael Motamayor https://www.facebook.com/rafael.motamayor?fref=ts

Skribent for KINOMAGASINET. Journalistikkstudent.

Relaterte sakerfilmForsidenMarvelSpidermansuperhelt

Siste saker fra ANMELDELSE

En sterk og adrenalinfylt oppfølger: John Wick: Chapter 4

Jon Smeland Olsen25. mars 2023
Les mer

Anmeldelse: Shazam! Fury of the Gods

Matias Kjølstad23. mars 2023
Les mer

Anmeldelse: The Dam

Anne Helen Houg15. mars 2023
Les mer

Anmeldelse: Ung pike på den irske landsbygda – The Quiet Girl

Terje Thomassen15. mars 2023
Les mer

En trygg og blodig oppfølger: Scream VI

Jon Smeland Olsen9. mars 2023
Les mer

Anmeldelse: Saint Omer

Anne Helen Houg7. mars 2023
Les mer
KM

KINOMAGASINET.no er et produkt fra JB Forlag, Halfdan Kjerulfs vei 6A, 1410 KOLBOTN.

Redaktør: John Berge • Tlf. 975 99 007

I redaksjonen: Anne Helen Houg, Christian Høkaas, Iver Neset, Joachim Eikeri, Joakim Rekaa, Jon S. Olsen, Katrine Wang Svendsen, Magnus Meling, Matias Kjølstad, Terje Thomassen og Torunn Sola

http://loans-cash.net

Design: Per Mork • Tlf. 411 43 640

Alt innhold er copyrightbeskyttet og kan ikke gjengis uten tillatelse.

KINOMAGASINET arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. KINOMAGASINET er medlem av Norsk Tidsskriftforening og Fagpressen.

KINOMAGASINET er medlem av
Fagpressen

Siste nyheter

  • En sterk og adrenalinfylt oppfølger: John Wick: Chapter 4
    ANMELDELSE25. mars 2023
  • Anmeldelse: Shazam! Fury of the Gods
    ANMELDELSE23. mars 2023
  • En John som aldri dør
    FILMOMTALE21. mars 2023
  • Lover halv pris på alle kinobilletter med ett unntak
    KINODRIFT21. mars 2023

Aktuelle tema på Kinomagasinet

Forsiden Kino Anmeldelse Video Teknologi VOD DVD Blu-ray trailer drama film Kinobransjen action Disney Magasinet Digitalt abonnement Marvel skrekk Fremhevet Netflix thriller Star Wars spenning superhelt komedie Skrekkfilm Festival dc animasjon eventyr

© 2013-2023 JB Forlag. KINOMAGASINET.no startet 26. april 2013. Det trykte magasinet startet opp i august 2012, under navnet HIGH-DEF og skiftet navn til KINOMAGASINET i januar 2014.

Scroll for more
Tap

Sidebanner 1

  • Populært

  • Siste

  • Kommentarer

  • Nye Lord of the Rings-filmer i sikte
    FILMPRODUKSJON26. februar 2023
  • Filmdistributørene hedret Vega Scene 
    KINOBRANSJEN16. mars 2023
  • Trailer: Sulis 1907
    TRAILER28. februar 2023
  • Lover halv pris på alle kinobilletter med ett unntak
    KINODRIFT21. mars 2023
  • En sterk og adrenalinfylt oppfølger: John Wick: Chapter 4
    ANMELDELSE25. mars 2023
  • Anmeldelse: Shazam! Fury of the Gods
    ANMELDELSE23. mars 2023
  • En John som aldri dør
    FILMOMTALE21. mars 2023
  • Lover halv pris på alle kinobilletter med ett unntak
    KINODRIFT21. mars 2023
  • Skeie gir gass, ansetter flere og har fått ny salgssjef. – Scenemagasinet says:

    […] Skeie med Nordisk Film-kontrakt […]

  • Sønn av DX-gründeren overtar ledelsen av firmaet – Kulturhusmagasinet says:

    […] Norsk billettsystemselskap med nye vyer […]

  • Sønn av DX-gründeren overtar ledelsen av firmaet – Kulturhusmagasinet says:

    […] Flere forbedringer fra DX […]

  • Sønn av DX-gründeren overtar ledelsen av firmaet – Kulturhusmagasinet says:

    […] Filmprogrammering på nett fra DX […]

Sidebanner 2

Sidebanner 3

Sidebanner 4

Sidebanner 5

Sidebanner 6

Sidebanner 8

Sidebanner 10

Sidebanner 11

Sidebanner 12

Sidebanner 13

Sidebanner 14

Sidebanner 15

Anmeldelse: Fra balkongen
Anmeldelse: Jacques – Havets erobrer