Siste

«Å knuse nordiske rekorder på denne måten er fantastisk»

«Barbie» har omsatt for snart 90 millioner kroner på kinoene i Norge.


Og med det har Warner Bros. Discovery slått flere rekorder. Aldri før har en Warner-film omsatt for tilsvarende beløp i Norge. (Ikke medregnet og justert for inflasjon. Red. anm.)

Til nå er det solgt 618.233 billetter i Norge til Barbie, med en omsetning på 89.078.067 kroner, melder firmaet i en pressemelding.

Dette gjør også Barbie til årets mest sette film (så langt) – og den mest innbringende filmen noensinne for Warner Bros. i Norge.

Den er også den nummer seks mest innbringende filmen på norske kinoer. (Igjen: Ikke medregnet og justert for inflasjon. Red. anm.)

I hele Norden er det solgt 2,6 millioner kinobilletter til filmen.

På verdensbasis er den pr. i dag også verdens mest suksessfulle kinofilm fra 2023, med en omsetning på 1,38 milliarder dollar.

I en uttalelse fra Jessie Ross (VP Marketing Nordics) og Tore Fredrik Dreyer (VP Distribution Nordics) heter det:

«Vi gleder oss stort over måten det nordiske publikummet har omfavnet Barbie, og over den utrolige innsatsen kinoene har lagt ned for å oppnå disse fantastiske resultatene. Vi er svært takknemlige overfor hvert medlem av det nordiske markedsførings- og distribusjonsteamet, som har snudd hver stein for å oppnå målet om å skape et kulturelt sommerhøydepunkt man ikke kunne gå glipp av – et mål vi ikke bare har nådd, men forbigått med god margin. Å knuse nordiske rekorder på denne måten er fantastisk – og filmen har fortsatt et langt liv foran seg.»

Debatt